Skip to main content

Έντονες αντιδράσεις για αφίσα του ΚΚΕ που καταγγέλλεται ότι θυμίζει πρακτικές «troll»

EUROKINISSI

Η αφίσα αντιπαραβάλλει τον υποψήφιο βουλευτή του κόμματος Νίκο Αμπατιέλο με τους υποψήφιους στην ίδια περιφέρεια Νίκο Μπελαβίλα του ΣΥΡΙΖΑ και Κώστα Κατσαφάδο της ΝΔ.

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε προεκλογική αφίσα του ΚΚΕ που στοχοποιεί υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ στην Α’ Πειραιά με τρόπο που σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση θυμίζει έντονα τις πρακτικές των troll του διαδικτύου.

Εστία της σύγκρουσης αποτελεί αφίσα του ΚΚΕ που κυκλοφόρησε στην εκλογική περιφέρεια της Α’ Πειραιά η οποία αντιπαραβάλλει τον υποψήφιο βουλευτή του κόμματος Νίκο Αμπατιέλο με τους υποψήφιους στην ίδια περιφέρεια Νίκο Μπελαβίλα του ΣΥΡΙΖΑ και Κώστα Κατσαφάδο της ΝΔ.

Η αφίσα μεταξύ άλλων απαξιωτικών χαρακτηρισμών αποκαλεί τον κ. Μπελαβίλα «γνωστό ως “πλασιέ” της συμφωνίας ΣΥΡΙΖΑ – ΛΑΤΣΗ για το ξεπούλημα του Ελληνικού» ενώ παράλληλα του καταλογίζει ότι ως καθηγητής του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου τάχθηκε υπέρ της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που θέσπισε η πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Παράλληλα η αφίσα εξαπολύει προσωπική επίθεση και στον κ. Κατσαφάδο κατηγορώντας τον μεταξύ άλλων ότι «εκβίαζε εργαζόμενους» και ότι «ως ΔΑΠίτης είχε επιτεθεί στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιά με πυροσβεστήρα».

Σημειώνεται ότι ο κ. Κατσαφάδος έχει απαντήσει στη Βουλή για το συγκεκριμένο θέμα σημειώνοντας ότι υπάρχει δικαστική απόφαση που τον αθωώνει μαζί με άλλους επτά τότε συμφοιτητές του της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ απέναντι στις καταγγελίες του τότε πρύτανη του πανεπιστημίου.

Τη λύπη του για το περιεχόμενο της αφίσας εκδήλωσε ο ίδιος ο κ. Μπελαβίλας απευθυνόμενος στον κ. Αμπατιέλο ο οποίος είναι ανιψιός του ιστορικού στελέχους του ΚΚΕ ηγετικού στελέχους του ναυτεργατικού κινήματος Αντώνη Αμπατιέλου.

«Αγαπητέ Νίκο Αμπατιέλο, σου απευθύνομαι προσωπικά διότι κάποιος μου έκανε την τιμή να βρίσκομαστε μαζί σε αυτή την αφίσα. Σου απευθύνομαι επίσης καθώς οι δικοί σου και οι δικοί μου, ο Αντώνης Αμπατιέλος, η Άννα Αμπατιέλου, ο πρσβύτερος Νίκος Αμπατιέλος, και ο  πατέρας μου, ο Γιώργης Μπελαβίλας όπως δεκάδες Πειραιώτες ήρωες της γενιάς τους, διάλεξαν να βρεθούν δίπλα-δίπλα, στα οδοφράγματα, στα μπλόκα, στους πάγκους των στρατοδικείων, στις εξορίες. Χώρισαν το ’68 οι δρόμοι τους – μισοί-μισοί- αλλά διατήρησαν μέχρι τέλους τον σεβασμό ο ένας τον άλλον» τόνισε. Διαμαρτυρήθηκε δε λέγοντας πως «ό,τι βλέπουμε και διαβάζουμε στην εικόνα, ανήκε στην κουλτούρα τρελλαμένων φανατικών που σύντομα λάκισαν για αλλού». Αυτό στο γράφω γιατί στον Πειραιά γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και γνωριζόμαστε όλες και όλοι καλά». Παράλληλα ευχήθηκε η αμφιλεγόμενη αφίσα να μην είναι έργο δικό του. «Η αισθητική, η σύλληψη και ο στόχος ταιριάζει γάντι με τον σχεδιασμό των trolls, εκεί στα σκοτεινά υπόγεια της “Ομάδας Αλήθειας”. Αλλιώς, αν όντως είναι δική σας τότε τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Για εσάς Νίκο και το ΚΚΕ. Ξανασκέψου το» κατέληξε.