Skip to main content

Π. Τσαπανίδου: Στην Ελλάδα υπήρξε ασυλία στα υπερκέρδη ελάχιστων εταιρειών και αποδυνάμωση νοικοκυριών

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

«Αυτή είναι η αισχροκέρδεια του κ. Μητσοτάκη».

Το μεγάλο διακύβευμα της κάλπης στις 25 Ιουνίου αναλύει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να στηρίξει τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας. Η ΝΔ υπόσχεται διεύρυνση της λεηλασίας του εισοδήματος και της περιουσίας μισθωτών και μικρομεσαίων και φοροασυλία στους λίγους και ισχυρούς φίλους της. Αυτό είναι το μεγάλο διακύβευμα της κάλπης στις 25 Ιουνίου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η κ. Τσαπανίδου κατηγορεί την ΝΔ για ασυλία στα υπερκέρδη και αποδυνάμωση των νοικοκυριών μέσω του υψηλού ΦΠΑ.

«Το 2022, οι ισολογισμοί μόνο των εταιρειών ενέργειας και διύλισης κατέγραψαν υπερκέρδη πάνω από έξι δισεκατομμύρια. Το μέσο νοικοκυριό όμως δεν μπορούσε να βγάλει το μήνα από την ακρίβεια και τη λεηλασία του εισοδήματος. Σε όλη την Ευρώπη υπήρξε έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών. Στην Ελλάδα υπήρξε ασυλία στα υπερκέρδη και αποδυνάμωση των νοικοκυριών μέσω του υψηλού ΦΠΑ. Αυτή είναι η αισχροκέρδεια του κ. Μητσοτάκη», σημειώνει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα, σε τηλεοπτική της εμφάνιση, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του κόμματος για έκτακτη φορολόγηση στα υπερέσοδα επιχειρήσεων, από την οποίαν προσδοκά έσοδα 3,5 δισ. Στη συζήτηση παρενέβη ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος, κάνοντας λόγο για «χαράτσι στις επιχειρήσεις», με την κ. Τσαπανίδου να απαντά ότι θα φορολογηθούν τα υπερέσοδα.