Skip to main content

Γ. Δραγασάκης: Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, δίνει διέξοδο για το θέμα της πρώτης κατοικίας

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Αιχμές για την στάση του Δ. Κουτσούμπα

Την πεποίθηση ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δημιουργεί όφελος για την κοινωνία σε συνθήκες διασφάλισης της δημοσιονομικής κυριαρχίας της χώρας, εξέφρασε ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, Γιάννης Δραγασάκης.

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναπτύσσεται σε 2 πυλώνες: Στην άμεση ανακούφιση της κοινωνίας από τον πληθωρισμό και την ακρίβεια με αποκατάσταση του εισοδήματος και της αγοραστικής δύναμης και στη διαμόρφωση των βάσεων για ένα νέο βιώσιμο και ανθεκτικό αναπτυξιακό υπόδειγμα», τόνισε ο κ. Δραγασάκης, σε συνέντευξή του στον Action24.

Όπως είπε ο κ. Δραγασάκης, το Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την επόμενη τετραετία περιλαμβάνει τρεις δέσμες πολιτικών και μέτρων:

*Διαρθρωτικές/θεσμικές παρεμβάσεις
*Πολιτικές άμεσης χρηματοδότησης
*Πολιτικές χρηματοδοτημένες από την ανακατανομή πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

«Το ιδιωτικό χρέος είναι ένα «βαρίδι» στα πόδια της κοινωνίας και της οικονομίας. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δίνει διέξοδο και ειδικά για την 1η κατοικία, την αναγνωρίζει ως διακριτό δικαίωμα, για το οποίο και προβλέπει συγκεκριμένες εγγυήσεις και προστασία».

«Ακόμη και αν δεν χρειαζόταν «αριθμητικά», ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα επιδίωκε προγραμματικές συμφωνίες σε προοδευτική κατεύθυνση. Οι ανάγκες της χώρας και οι προκλήσεις της εποχής απαιτούν προοδευτικές πολιτικές με τις ευρύτερες δυνατές προοδευτικές κοινωνικές και πολιτικές συγκλίσεις», υπογράμμισε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ως πρώτο κόμμα θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα δημιουργίας ισχυρής προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας μακράς πνοής στη βάση προγραμματικής συμφωνίας», ξεκαθάρισε ο Γιάννης Δραγασάκης, ενώ για τις δηλώσεις του Δημήτρη Κουτσούμπα για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Αυτά που πρόσφατα είπε ο κ. Κουτσούμπας για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα τον «κυνηγούν».

naftemporiki.gr

Διαβάστε ακόμη

Αλ. Τσίπρας: Και με μισή μονάδα μπροστά, ο Μητσοτάκης δεν θα πάει σε δεύτερες εκλογές