Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης: Να βεβαιωθούμε ότι η κάλπη δεν θα οδηγήσει σε πολιτικές τερατογενέσεις

ΓτΠ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Χαιρετισμός του πρωθυπουργού σε συγκέντρωση στην Ελευσίνα

Χαιρετισμό στους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί να τον υποδεχθούν στην Ελευσίνα, απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν θέλω ούτε στιγμή να εφησυχάσουμε. Έχουμε 14 μέρες σκληρής δουλειάς μέχρι που να κλείσει και η τελευταία κάλπη. Θέλω από τώρα μέχρι τις εκλογές να μιλάμε μόνο θετικά. Δεν έχω καμία διάθεση, είδατε δεν είπα κουβέντα, για τον πολιτικό μας αντίπαλο. Δεν χρειάζεται, εξάλλου, να πω πολλά. Δεν χρειάζεται να πω πολλά, τα λένε όλα μόνοι τους. Προσέξτε την ένδεια επιχειρημάτων, τρεις μέρες τώρα τσακώνονται για την παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου λες και μας ενδιαφέρει τι έγινε στην Ελλάδα του 1981, δεν σας ενδιαφέρει τι έγινε στην Ελλάδα του 1981, ξέρουμε τι έγινε τότε. Σας ενδιαφέρει τι γίνεται στην Ελλάδα του 2023 και πώς θα πάμε μπροστά και πώς θα ζήσουμε όλοι σε μια καλύτερη χώρα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Για να μπορέσουμε να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι αυτή η κάλπη δεν θα οδηγήσει σε πολιτικές τερατογενέσεις και υπόγειες συμμαχίες που θα εκμεταλλεύονται την απλή αναλογική μεταξύ «προοδευτικών δυνάμεων», ένας τρόπος υπάρχει μόνο: να τους κλείσουμε την πόρτα, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα με τη Νέα Δημοκρατία πανίσχυρη στην κάλπη της 21ης Μαΐου», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

«Στα ναυπηγεία της Ελευσίνας συμβολίζεται όλη η πολιτική της κυβέρνησής μας για το πώς θα προσελκύσουμε επενδύσεις»

«Τα ναυπηγεία της Ελευσίνας ξανά σφύζουν από ζωή. Πέντε πλοία είναι δεμένα στους ντόκους και επισκευάζονται. Η μεγάλη δεξαμενή, η οποία όπως ξέρετε ήταν βυθισμένη για πολλά χρόνια έχει πια σηκωθεί, ετοιμάζεται να υποδεχθεί το πρώτο πλοίο στις 15 Ιουνίου. Και οι εργαζόμενοι για πρώτη φορά χαμογελούν, γιατί ξέρουν ότι έχουν ένα σταθερό εισόδημα για να θρέψουν τις οικογένειές τους», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπληρώνοντας: «θα έλεγα ότι στα ναυπηγεία της Ελευσίνας, συμβολίζεται όλη η πολιτική της κυβέρνησής μας για το πώς θα προσελκύσουμε επενδύσεις, για το πώς θα βελτιώσουμε τα εισοδήματα, για το πώς θα μειώσουμε την ανεργία. Για το πώς τελικά θα μπορέσουν, ειδικά τα νέα παιδιά, να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον για αυτούς και για τις οικογένειές τους».

«Εμείς προτιμούμε να πηγαίνουμε καλύτερα, από αυτά που λέμε»

«Όπως σας είχα πει ότι θα μειώσω τους φόρους και τους μείωσα, έτσι σας λέω σήμερα, και από την Ελευσίνα, ότι οι μισθοί θα αυξάνονται. Θα τους αυξήσουμε κατά 25% τουλάχιστον σε μια τετραετία. Ο κατώτατος μισθός, είχα δεσμευτεί, δεν ξέρω αν το θυμάστε, ότι θα τον πάμε στα 730 ευρώ. Και όμως τον πήγαμε στα 780 ευρώ», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης. Και συμπλήρωσε: «εμείς προτιμούμε να πηγαίνουμε καλύτερα, από αυτά τα οποία λέμε. Δεν ανήκουμε σε αυτούς, οι οποίοι θα έρθουν εδώ να σας τάξουν “λαγούς με πετραχήλια”, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι δεν μπορούν να υλοποιήσουν απολύτως τίποτα από αυτά τα οποία σας λένε. Θέλω, λοιπόν, τις 14 μέρες που έμειναν μέχρι τις εκλογές, να μιλήσουμε για το μέλλον. Για το σχέδιό μας για την Ελλάδα του 2027».

«Οι επόμενες εκλογές, έχουν να κάνουν και με την εξωτερική πολιτική, με το ποιον θέλουν οι Έλληνες πολίτες να διαπραγματεύεται τα εθνικά συμφέροντα»

«Έχουμε απέναντί μας έναν γείτονα, ο οποίος τυχαίνει να έχει εκλογές μία εβδομάδα πριν τις δικές μας και ενδεχομένως δεύτερες εκλογές μία εβδομάδα μετά τις δικές μας εκλογές, της 21ης Μαΐου. Σήμερα τα πράγματα μπορεί να φαίνονται λίγο καλύτερα, αλλά εγώ δεν ξεχνώ ότι έπρεπε να διαχειριστώ την τουρκική επιθετικότητα επί τρία χρόνια κι ότι κράτησα τη χώρα ασφαλή, χτίζοντας συμμαχίες, επενδύοντας στις Ένοπλες Δυνάμεις και στέλνοντας το μήνυμα, ότι κανείς δεν μπορεί να παίζει με την ελληνική εθνική κυριαρχία και να αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Οπότε οι επόμενες εκλογές, έχουν να κάνουν και με την εξωτερική πολιτική. Με τη θέση της Ελλάδος στην Ευρώπη, με μία Ελλάδα η οποία θα μπορεί να διεκδικεί πια και όχι να είναι «επαίτης» και να αναζητεί μονίμως προγράμματα στήριξης», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόσθεσε ότι «την επόμενη μέρα, οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να σκέφτονται ποιον θέλουν να κάθεται στο τραπέζι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να διαπραγματεύεται τα εθνικά συμφέροντα. Και εκεί, νομίζω, ότι οι συγκρίσεις είναι αρκετά απλές και κατά την άποψή μου αυτονόητες. Αλλά αυτό -τελικά- είναι στην κρίση του ελληνικού λαού».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Κ. Μητσοτάκης: Youth pass και δύο εξαγγελίες για ΕΝΦΙΑ και δημοσίους υπαλλήλους