Στην Εκπομπή «12:00-14:00» της τηλεόρασης της «Ναυτεμπορικής», με τη Νικόλ Λειβαδάρη και τον Παύλο Πανταζόπουλο, εμφανίστηκαν ο Άδωνις Γεωργιάδης, Υποψήφιος Βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών με τη ΝΔ, ο Πάνος Σκουρλέτης, Υποψήφιος Βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και ο Βασίλης Μπιρλιράκης, Πρόεδρος ΟΣΦΕ.
Μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε πως «Έχουν ξεκινήσει ήδη οι μειώσεις των τιμών σε μια σειρά από προϊόντα, θα βγει αναλυτική λίστα, ο πληθωρισμός στα τρόφιμα στην Ελλάδα εξακολουθεί να έχει πτωτική τάση, τα μέτρα που έχουμε λάβει λειτουργούν, η Ελλάδα είχε μείωση του πληθωρισμού τον μήνα Απρίλιο, ενώ στην Ευρώπη είχαμε αύξηση του πληθωρισμού, τα μέτρα που έχουμε λάβει δουλεύουν. Η Ελλάδα και τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο και τον Απρίλιο σε σχέση με την Ισπανία που ψήφισε 0% ΦΠΑ στα τρόφιμα, έχει χαμηλότερο πληθωρισμό. Η Κύπρος έχει μια δική της οικονομία με πολύ χαμηλούς φόρους ούτως η άλλως. Στην Ισπανία όχι μόνο ο πληθωρισμός δεν πέφτει αλλά αυξάνεται».
Ο κ. Σκουρλέτης απάντησε πως «Τα μέτρα πρέπει να παίρνονται την ώρα που πρέπει, παρεμβάσεις που εμείς λέγαμε όπως η μείωση του ΦΠΑ και παρεμβάσεις στο τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας θα έδιναν ένα σήμα και βοηθούσαν, ο πληθωρισμός αυτός έχει στοιχεία βαθιάς αδικίας, έπρεπε να υπάρχει συνδυασμός μέτρων, τα μέτρα αυτά δεν πάρθηκαν γιατί η Κυβέρνηση έκανε μια συνειδητή επιλογή να έχει υπερέσοδα από τον ΦΠΑ».
Ο κ. Γεωργιάδης σε άλλο σημείο και σε σχέση με τα σενάρια των μετεκλογικών συνεργασιών ανέφερε ότι «Είμαι πεπεισμένος ότι εάν τα νούμερα τους βγαίνουν θα κάνουν Κυβέρνηση ηττημένων, όμως δεν έχω μέσα μου πλήρη πεποίθηση ότι δεν υπάρχει σενάριο αθροίσματος εδρών που θα επέτρεπε τον σχηματισμό μιας Κυβερνήσεως ειδικού σκοπού για την αλλαγή του εκλογικού νόμου μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΜέΡΑ 25, δεν θα έμενα έκπληκτος εάν σε μια τέτοια περίπτωση βλέπατε την Ελληνική Λύση να απείχε έτσι ώστε το όριο των 151 να έπεφτε σημαντικά πιο κάτω και να μπορούσαν να κάνουν Κυβέρνηση και με 143 και 144 έδρες, είναι ένα σενάριο που υπάρχει στο μυαλό του κ. Τσίπρα».
Ο κ. Σκουρλέτης απάντησε πως «Μόνο ως αστείο μπορώ να ακούσω αυτό που είπε ο κ. Γεωργιάδης, αλλά η συζήτηση για τους τρεις βουλευτές, εάν συζήταγαν με τη ΝΔ δεν την βγάλαμε εμείς, ο κ Βελόπουλος και οι ίδιοι την έβγαλαν δημόσια».
Ο κ. Μπιρλιράκης σχολίασε πως: «Οι ελλείψεις φαρμάκων αποτέλεσαν, αποτελούν και θα αποτελούν ένα υπαρκτό φαινόμενο, αυτό το οποίο αυξομειώνεται είναι η ένταση του προβλήματος, πράγματι το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαμε όξυνση του προβλήματος που οφείλεται σε πολλές αιτίες, υπήρχε πάντοτε το πρόβλημα του παράλληλου εμπορίου, τώρα τα δύο τελευταία χρόνια έχει προστεθεί το τρομερό πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην εφοδιαστική αλυσίδα τόσο εξαιτίας της πανδημίας, όσο και εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης».
Στη συνέχεια ο κ. Μπιρλιράκης ανέφερε πως «Υπήρξε η συγκρότηση ενός κειμένου που περιλάμβανε προτάσεις για να μειωθεί το πρόβλημα, μια σειρά από προτάσεις που κατατέθηκαν στον Υπουργό Υγείας, τον κ. Πλεύρη και αυτό που ζητήσαμε είναι να αυστηροποιηθεί η νομοθεσία και ο ελεγκτικός μηχανισμός που αφορούν την ίδρυση και την λειτουργία των φαρμακαποθηκών, γιατί γνωρίζουμε ότι υπάρχουν φαρμακαποθήκες που δεν τροφοδοτούν την εγχώρια αγορά».
Τέλος ο κ. Μπιρλιράκης ανέφερε πως «Είναι και θέμα υποδομής αλλά και πολιτικής βούλησης», «Ζητήσαμε και προτείναμε όλοι οι φορείς στον χώρο της υγείας να κάθονται και να συζητάνε τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας, αυτό δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα, έχουμε ζητήσει και ψηφιακά εργαλεία, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σημείο αναφορά για τις ελλείψεις, εκτιμώ ότι οι περισσότερες ελλείψεις υπάρχουν στις παιδικές αντιβιώσεις αλλά και στων ενηλίκων, σίγουρα ενέσιμες μορφές φαρμάκων για τον ζαχαρώδη διαβήτη, υπάρχουν ελλείψεις σε όλες τα κατηγορίες, όχι όμως της ίδιας κρισιμότητας». «Τα γεννόσημα διστάζει ο ασθενής να τα πάρει, κάτι που πρέπει να αντιστραφεί μέσω μιας επικοινωνιακής πολιτικής».