Skip to main content

Γ. Δραγασάκης στη Ναυτεμπορική TV: Έχουμε άνισο φορολογικό σύστημα- Ο κ. Μητσοτάκης του «άλλαξε τα φώτα»

Τις επόμενες μέρες η παρουσίαση του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ για τις πρώτες 100 μέρες στον τομέα της οικονομίας.

«Θέλουμε κυβέρνηση ευρείας βάσης, κυβέρνηση συνεργασίας σε προοδευτική κατεύθυνση και μακράς πνοής», σημείωσε ο Γιάννης Δραγασάκης, πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην Ναυτεμπορική TV και την εκπομπή «Εκλογές 2023» με τον Μιχάλη Ψύλο και τον Σπύρο Γκουτζάνη.

Όπως υπογράμμισε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να βρεθεί στην πρώτη θέση στην εκλογική κούρσα. Αναφορικά με το αφήγημα περί «κυβέρνησης ηττημένων» από την πλευρά της κυβέρνησης, ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ότι «αποπροσανατολίζει από τον κεντρικό στόχο. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξετάσει την κατάσταση που θα έχει δημιουργηθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τον στόχο του, λέμε τι είναι για την χώρα το καλύτερο».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του Γ. Βαρουφάκη για το σχέδιο «Δήμητρα» επισημαίνοντας ότι «τεχνικοποιεί την πολιτική». Σημείωσε δεν πως ο Κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα και για τον λόγο αυτό απαντάει στον Γ. Βαρουφάκη. Χαρακτηριστικά, δήλωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης ρίχνει πολύ το επίπεδο της Δημοκρατίας και του πολιτικού διαλόγου. Στηρίζεται σε ψεύτικα στοιχεία και δεν αντιμετωπίζει ευθέως τον αντίπαλό του».

Μιλώντας για την πιθανότητα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές τόνισε ότι «έχουμε στο μυαλό μας τι πρέπει να γίνει και δεν μπορέσαμε να το κάνουμε στην πρώτη περίοδο. Έχουμε αίσθηση των εμποδίων».

Αναλύοντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία υπογράμμισε ότι «σε όλη την Ευρώπη τα βασικά εργαλεία άμυνας κατά της ακρίβειας ήταν η μείωση του φόρου στα τρόφιμα και τα καύσιμα», κάτι που σημείωσε ότι δεν έπραξε η ελληνική κυβέρνηση. «Η σχολή Μητσοτάκη είναι ακραία νεοφιλελεύθερη» σχολίασε ο κ. Δραγασάκης.

Παραγωγικό μοντέλο 

«Το παραγωγικό μας μοντέλο έχει πολλά προβλήματα. Έχουμε μια παραγωγική βάση που συρρικνώνεται συνεχώς, σε μια ιστορική εποχή που ο παγκόσμιος πλούτος παράγεται κυρίως με γνώση. Στην Ελλάδα η παραγωγή μας βασίζεται κυρίως στο φτηνό μεροκάματο», τόνισε ο Γ. Δραγασάκης προσθέτοντας ότι «έχουμε φθίνουσα δημογραφική κατάσταση και μεγάλες ανισότητες».

Στη συνέχεια μίλησε για ένα άνισο φορολογικό σύστημα δηλώνοντας ότι «του άλλαξε τα φώτα ο κ. Μητσοτάκης». Έκανε λόγο για αύξηση των φόρων την τετραετία της ΝΔ , γεγονός που βαραίνει περισσότερο τα λαϊκά στρώματα, όπως ανέφερε.

Αναφερόμενος στην επενδυτική βαθμίδα, υποστήριξε ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει εκθέσει τη χώρα» με την υπόθεση των παρακολουθήσεων συμπληρώνοντας πως «η επενδυτική βαθμίδα καθυστερεί και λόγω των θεσμών».

Έκανε μάλιστα γνωστό ότι τις επόμενες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να παρουσιάσει το σχέδιό του για τις προτεραιότητες των 100 πρώτων ημερών στον τομέα της οικονομίας.