Skip to main content

Γ. Οικονόμου: Νομοθετικό έργο έως τις πρώτες μέρες της Μ. Εβδομάδας – Στη συνέχεια η διάλυση της Βουλής

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

«Οι πολίτες καλούνται να αποφασίσουν ποια Ελλάδα θέλουν και ποια κυβέρνηση είναι κατάλληλη για να πραγματώσει τις προσδοκίες τους»

Οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 21 Μαΐου, σχεδόν ένα μήνα πριν από την ολοκλήρωση του συνταγματικού κύκλου της κυβέρνησης, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σε συνέχεια των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού.

Όπως διευκρίνισε, το νομοθετικό έργο στη Βουλή θα υπάρχει μέχρι τις πρώτες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και στη συνέχεια η Βουλή θα διαλυθεί εντός των προβλεπόμενων από το Σύνταγμα χρονικών ορίων.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση διευκρίνισε πως ο πρωθυπουργός έχει επικοινωνήσει ήδη με την Προεδρο της Δημοκρατίας.

«Οι πολίτες καλούνται να αποφασίσουν ποια Ελλάδα θέλουν και ποια κυβέρνηση είναι κατάλληλη για να πραγματώσει τις προσδοκίες τους» πρόσθεσε.

Ο κ. Οικονόμου άσκησε δριμεία κριτική στην αντιπολίτευση, η οποία – όπως είπε – «υπολείπεται τραγικά των διεθνών περιστάσεων, αλλά και των απαιτήσεων της ελληνικής κοινωνίας». «Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε ρυθμούς ξεπερασμένων εποχών, εκφράζοντας τον παλαιοκομματισμό, τον κρατισμό, την αμφισβήτηση της Δικαιοσύνης και των θεσμών. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας πορεύεται σφιχταγκαλιασμένος με τους αμετάκλητα καταδικασμένους κ. Παππά και Παπαγγελόπουλο και είναι ο πολιτικός εκφραστής του πολακισμού, ο πολιτικός εκφραστής εκείνης της ιδεολογίας που θέλει να διχάσει, της τοξικότητας, του πολιτικού λόγου που είναι κενός από προτάσεις για το αύριο της Πατρίδας και για την προκοπή των πολιτών. Δεν έχει πρόταση για το αύριο: Δεν ξέρει ούτε το τι, ούτε το πώς. Δεν ξέρει πώς να δημιουργήσει όφελος, πώς να οικοδομήσει μια καλύτερη χώρα, μια καλύτερη κοινωνία, μια Ελλάδα καλύτερη από αυτήν που παρέδωσε το 2019» ανέφερε συγκεκριμένα.

Συνεχίζοντας τις βολές κατά του κ. Τσίπρα και αφήνοντας αιχμές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη πρόσθεσε: «Αντίθετα, ειδικεύεται στο πώς θα καταστρέψει ό,τι καλό έγινε με κόπο, με τη συνεργασία Κυβέρνησης και κοινωνίας όλη αυτή την περίοδο. Κοιτάζει πίσω και ονειρεύεται να αλλάξει ταχύτητα στη χώρα, βάζοντας όμως όπισθεν. Δεν εισφέρει τίποτα δημιουργικό και τίποτα επωφελές. Ετοιμάζεται να συγκυβερνήσει με εκείνους που ασχολούνται αποκλειστικά με μικροπολιτικά και μικροκομματικά παιχνίδια. Με εκείνους που δεν τολμούν να πουν στον λαό ποιον θέλουν για Πρωθυπουργό της χώρας. Με εκείνους που περηφανεύονται για την πολιτική κληρονομιά του κρατισμού και της αναξιοκρατίας. Και τη συγκυβέρνηση που οραματίζονται και απεργάζονται την ολοκληρώνει με αυτούς που μόλις προχθές πρότειναν την ανατίναξη ολόκληρου του τραπεζικού συστήματος. Αμετανόητοι, ανήμποροι και αντιδραστικοί».

«Με αυτές τις επιλογές, με αυτή την αντίληψη για την πολιτική και το μέλλον του τόπου θα αναμετρηθούμε στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Η Ελλάδα που θέλουμε, η Ελλάδα που μας αξίζει θα αναμετρηθεί με τη στροφή στο παρελθόν, θα αναμετρηθεί με αυτούς που θέλουν να αλλάξουν ταχύτητα για να βάλουν όπισθεν» συμπλήρωσε.

naftemporiki.gr