Skip to main content

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Το μήνυμα του ΚΚΕ

EUROKINISSI

«Με δυνατό ΚΚΕ παντού, η γυναίκα μπορεί να πρωταγωνιστήσει στο δρόμο του αγώνα για την ισοτιμία» αναφέρει το κόμμα

Κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης στις εργατοϋπάλληλους, στις άνεργες, στις μισθωτές επιστήμονες και καλλιτέχνες, στις επαγγελματίες, στις αγρότισσες, στις συνταξιούχους, στις νέες μητέρες, στις μαθήτριες και φοιτήτριες, στις μετανάστριες και τις πρόσφυγες απευθύνει η Κ.Ε. του ΚΚΕ με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Το κόμμα εκφράζει τη θλίψη και τη συμπαράστασή του «στις μανάδες, στις αδελφές, τις συντρόφους, σε όλες και όλους αυτούς που θρηνούν για τα αδικοχαμένα παιδιά στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη» καθώς και «την εναντίωση και την οργή του απέναντι στο οικονομικό- κοινωνικό- πολιτικό σύστημα, όπου με το μέτρο του “κόστους”  τόσο η ιδιωτική, όσο κι η κρατική καπιταλιστική ιδιοκτησία στερεί τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, από τις αναγκαίες επενδύσεις σε σύγχρονα μέσα, θυσιάζοντας ζωές».

Παράλληλα, εν όψει των επικείμενων εκλογών το ΚΚΕ «καλεί κάθε γυναίκα να κάνει μια  κρίσιμη και αποφασιστική για το μέλλον της επιλογή, ακολουθώντας ένα διαφορετικό δρόμο: Το δρόμο της ελπίδας, της πάλης για μια ζωή με σύγχρονα δικαιώματα στην εργασία, στην κοινωνική στήριξη της μητρότητας, της οικογένειας, στο δημιουργικό ελεύθερο χρόνο, με βάση τα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα του 21ου αιώνα».

Όπως επισημαίνει, «αυτό το δρόμο μπορεί να εγγυηθεί μόνο ένα ισχυρό ΚΚΕ παντού, στους καθημερινούς αγώνες και στην κάλπη, γιατί έχει θέσεις, πρόγραμμα εξουσίας- διακυβέρνησης με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, σε σύγκρουση με το διαφθορείο της ΕΕ, το πολεμικό ΝΑΤΟ και κάθε πολιτική μορφή της καπιταλιστικής εξουσίας, που αναπαράγουν τις διακρίσεις και την πολύμορφη βία σε βάρος της γυναίκας».

«Η ιστορική επέτειος της 8ης Μάρτη, που είναι αφιερωμένη στους σκληρούς αγώνες των εργατριών και εργατών για  ίσα μεροκάματα ανδρών και γυναικών, για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, για λιγότερες ώρες εργασίας, θυμίζει: Το πραγματικά προοδευτικό στην ιστορία των κοινωνιών, της ταξικής πάλης είναι να μην υποτάσσεσαι σε αρνητικούς συσχετισμούς, αλλά να παλεύεις για να τους αλλάξεις. Με δυνατό ΚΚΕ παντού, η γυναίκα μπορεί να πρωταγωνιστήσει στο δρόμο του αγώνα για την ισοτιμία και τη χειραφέτησή της, για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, το σοσιαλισμό- κομμουνισμό» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.