Skip to main content

Γ. Οικονόμου για Τέμπη: Έρευνα για τα αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

«Τα δύο τρένα, σε αντίθετη κατεύθυνση, κινούνταν για πολλή ώρα στην ίδια γραμμή»

Έρευνα έχουν ξεκινήσει οι αρμόδιες αρχές προκειμένου να αποσαφηνιστούν τα αίτια και οι συνθήκες του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα από τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη να κινούνται για πολλή ώρα στην ίδια γραμμή δύο τρένα στην αντίθετη κατεύθυνση» ανέφερε συγκεκριμένα σε δηλώσεις του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Οικονόμου εξέφρaσε τη «βαθύτατη οδύνη του για το τραγικό περιστατικό» τονίζοντας πως «η σκέψη μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων και στους τραυματίες».

Αυτή τη στιγμή, όπως είπε, προτεραιότητα είναι η περίθαλψη των τραυματιών, η αναζήτηση και ο εντοπισμός των αγνοουμένων μέσα στα συντρίμμια και η ψυχολογική στήριξη των συγγενών των θυμάτων.

Τόνισε ακόμη ότι από την πρώτη στιγμή το σύνολο του κρατικού μηχανισμού και οι αρμόδιοι υπουργοί κινητοποιήθηκαν, προσθέτοντας ότι στον τόπο της τραγωδίας μεταβαίνει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

naftemporiki.gr