Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ για «ομάδα Χόρχε»: Καμία σκοτεινή δύναμη δεν ακυρώνει τη θέληση των πολιτών για δικαιοσύνη και πολιτική αλλαγή

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Άμεση είναι η ανάγκη για εισαγγελική παρέμβαση, προκειμένου να διερευνηθούν οι αποκαλύψεις του διεθνούς Τύπου στην πτυχή που αφορά στην χώρα μας, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Καμιά σκοτεινή παρέμβαση δεν μπορεί να ακυρώσει τη θέληση των Ελλήνων πολιτών για Δικαιοσύνη και την πολιτική αλλαγή που έρχεται», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωση του με αφορμή σημερινό δημοσίευμα του Guardian που, όπως αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση, «αποκαλύπτει τη δράση ομάδας Ισραηλινών συμβούλων, της ”Team Jorge”, η οποία είχε επιδοθεί σε συντονισμένη χειραγώγηση εκλογικών διαδικασιών σε 30 χώρες».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει ειδικότερα ότι «μετά την αποκάλυψη για τη συνεργασία της Majoritas με τη ΝΔ το 2019 για τη χειραγώγηση του εκλογικού σώματος, σήμερα αποκαλύπτεται ότι και η ”Team Jarge” διαθέτει ομάδα κρούσης στην Ελλάδα».

Σημειώνει τέλος ότι «το κυβερνητικό σκάνδαλο των παρακολουθήσεων ρίχνει βαριά τη σκιά του στη δημόσια ζωή» και ότι «η είσοδος της χώρας σε προεκλογική περίοδο κάνει ακόμα πιο άμεση την ανάγκη για εισαγγελική παρέμβαση προκειμένου να διερευνηθούν οι αποκαλύψεις του διεθνούς Τύπου στην πτυχή που αφορά στην χώρα μας».

Σημειώνεται ότι την δράση ισραηλινής ομάδας που ισχυρίζεται ότι έχει χειραγωγήσει εκλογές σε 30 χώρες αποκαλύπτει διεθνής ερευνητική κοινοπραξία δημοσιογράφων από τριάντα μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων οι Guradian, Le Monde και El Pais και Der Spiegel.

Η ομάδα, που ενδέχεται να έχει αναπτύξει δραστηριότητα και στην Ελλάδα, χρησιμοποιούσε διάφορους τρόπους χειραγώγησης των εκλογικών διαδικασιών, όπως hacking, σαμποτάζ,  δημιουργία πλαστών εγγράφων, ένα τεράστιο δίκτυο ψεύτικων λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δημοσίευση άρθρων και αναρτήσεων στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.