Μόνο πολιτικά κόμματα και οι συνασπισμοί κομμάτων που έχουν εκλέξει εκπροσώπους στην Βουλή των Ελλήνων και στην Ευρωβουλή θα μπορούν να καταθέτουν υπομνήματα για την υποβοήθηση της κρίσης του Τμήματος του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με νομοθετική βελτίωση στην τροπολογία για το «Δικαίωμα κατάρτισης συνδυασμού στις Βουλευτικές Εκλογές», που επιχειρεί αν αποκλείσει το κόμμα Κασιδιάρη από την Βουλή.
Η νομοθετική βελτίωση απαλείφει μία ακόμη ένσταση που είχε εκφράσει το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.
«Αυτό», είπε, ο κ. Βορίδης «περιορίζει το δικαίωμα κατάθεσης υπομνημάτων και θεωρούμε ότι βελτιώνουμε την διάταξη και υποβοηθάμε το Τμήμα του Αρείου Πάγου να δουλέψει παραγωγικά σε αυτή την κατεύθυνση».
Απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και την στάση του να ψηφίσει «παρών» στην τροπολογία, είπε ότι «εγώ καταλαβαίνω ότι έχετε περιπέσει σε βαθύτατη αμηχανία καθώς σε ένα τέτοιο μείζον θέμα η θέση «παρών» φανερώνει την ένδειά σας». Και αναρωτήθηκε τι σημαίνει «παρών» σε ένα τέτοιο ζήτημα ή συμφωνείτε με την κεντρική στρατηγική ή διαφωνείτε όπως έχουν κάνει άλλα κόμματα. Το ναι, μεν αλλά σε τέτοιο μείζον πολιτικό θέμα δεν υπάρχει.
Παρατήρησε, πως η αντισυνταγματικότητα κρίνεται από δύο Σώματα, την Βουλή και στα Δικαστήρια. Και στην Βουλή, δεν υπήρξε πολιτική δύναμη που να εγείρει θέμα αντισυνταγματικότητας της τροπολογίας.
Ο υπουργός χαρακτήρισε το «παρών» του ΣΥΡΙΖΑ ως «φρικτό» και «επαμφοτερίζον» σημειώνοντας ότι «όλα κρίνονται και αξιολογούνται».