Skip to main content

Θεοδωρικάκος: Μέχρι τέλους η κάθαρση στην ΕΛ.ΑΣ. – «Ανάσα» οι κρίσεις

ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ.

«Αυτή η πολιτική ηγεσία δεν είναι εκβιάσιμη από κανέναν».

Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση πως η κάθαρση στην ΕΛ.ΑΣ. θα φθάσει μέχρι τέλους έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά τον χαιρετισμό του στο γενικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στις πρόσφατες κρίσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, που έγιναν με τη στήριξη του πρωθυπουργού, υπήρξαν αντιδράσεις, υπήρξαν σκευωρίες, επισήμανε ο υπουργός και ξεκαθάρισε πως «αυτή η πολιτική ηγεσία δεν είναι εκβιάσιμη από κανέναν».

Ο κ. Θεοδωρικάκος εξέφρασε την βεβαιότητα ότι οι πρόσφατες αποστρατεύσεις έκαναν τους περισσότερους αστυνομικούς να ανασάνουν, «διότι η συντριπτική πλειονότητα των αστυνομικών μας δουλεύουν ευσυνείδητα με αγάπη και πίστη στο εθνόσημο που φέρει η στολή τους και απομονώνουν τους λίγους επίορκους».

Ο υπουργός αναφέρθηκε ακόμη στην αποτελεσματικότητα του επιχειρησιακού σχεδίου για ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών, κάτι που, όπως είπε, αποδεικνύεται με μετρήσιμα στοιχεία.

Ο κ. Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε τους αστυνομικούς πως έχουν την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης, όπως αποδείχθηκε και εμπράκτως από τα μέτρα που ελήφθησαν για τη στήριξη του έμψυχου δυναμικού της ΕΛ.ΑΣ.

«Στηρίζουμε τον Έλληνα αστυνομικό με πράξεις, επιλύοντας χρόνια αιτήματα» υπογράμμισε ο υπουργός.