Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να συμπαραταχτεί με το ΠΑΣΟΚ εξηγεί σε μακροσκελή δήλωσή του ο Γιώργος Φλωρίδης, ο οποίος θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος.
Όπως αναφέρει, συμπαρατάσσεται με το ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη για να συμβάλλει «στη διαμόρφωση μιας ισχυρής και διακριτής πολιτικής δύναμης που θα σταθεί με αξιώσεις απέναντι στο νέο διχασμό που προκαλεί η τυφλή σύγκρουση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Μιας δύναμης που θα προτάξει τη μεταρρυθμιστική ευθύνη απέναντι στις στρατηγικές του συντηρητικού εκφοβισμού και της αριστερής λαϊκιστικής ανευθυνότητας».
Παράλληλα, ο κ. Φλωρίδης αφήνει αιχμές κατά «προσωπικών κομμάτων χωρίς πολιτική αιτία ύπαρξης» και άλλων… Συγκεκριμένα, σημειώνει ότι «είναι φανερό πως η άρση της πολυδιάσπασης και η παραταξιακή ενοποίηση του χώρου δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ούτε μέσα από προσωπικά κόμματα χωρίς πολιτική αιτία ύπαρξης, ούτε από απολιτικά ρεύματα άγνωστης πολιτικής κατεύθυνσης, ούτε και από κόμματα που επικαιροποιούν το χρεοκοπημένο λαϊκισμό».
Παράλληλα, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ μνημονεύει τον Ιούνιο του 2011, όταν παρέδωσε τη βουλευτική του έδρα, ερχόμενος σε ρήξη με την κυβέρνηση Παπανδρέου.
Ειδικότερα, καταλογίζει στην αυτοδύναμη τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ολιγωρία να οργανώσει και να υπηρετήσει με συνέπεια μια πολιτική εθνικής συναίνεσης.
Καταγγέλλει επίσης τις «λαϊκιστικές αναδιπλώσεις του ίδιου του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην επείγουσα ανάγκη τολμηρών και προωθητικών αλλαγών που ήταν –και παραμένουν- απαραίτητες για την οικοδόμηση ενός θεσμικά και δημοκρατικά ανανεωμένου πολιτικού συστήματος με διαφάνεια και αξιοκρατία παντού, μιας νέας παραγωγικής οικονομίας και ενός ισχυρού κοινωνικού κράτους».
«Σήμερα, η δυσμενής πολιτική συνθήκη που διαμορφώνεται για τη χώρα επιβάλλει στη συνείδησή μου τη συμμετοχή στο πολιτικό γίγνεσθαι, από τον χώρο που αναγνωρίζω ως τον συνεπέστερο από τους υπάρχοντες για την εξασφάλιση της αναγκαίας εξομάλυνσης στην ευρωπαϊκή μας πορεία», συμπληρώνει.
Ο κ. Φλωρίδης, δηλώνει τέλος πως «στις αδιαμφισβήτητες εθνικές δυσκολίες» δεν μπορεί να παραμείνει αμέτοχος. «Παρά τις διαφοροποιήσεις μου, εκτιμώ πως το ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη μπορεί να παίξει το σταθεροποιητικό ρόλο που χρειάζεται η χώρα, υπερβαίνοντας τις μέχρι τώρα πολιτικές της αδυναμίες», καταλήγει.