Skip to main content

Μήνυμα Χαρδαλιά προς κάθε ενδιαφερόμενο: «Ειρήνη δια της υπέρτερης ισχύος»

«Το 2023 θα είναι ένα ακόμα κομβικό έτος για την αναβάθμιση του επιπέδου των Ενόπλων μας Δυνάμεων», ανέφερε ο Ν. Χαρδαλιάς.

«Το ξεκάθαρο μήνυμά μας είναι ‘ειρήνη δια της υπέρτερης ισχύος’, προς κάθε ενδιαφερόμενο, καλοπροαίρετο ή μη…», ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως υποστήριξε, «οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι δύναμη σταθερότητας και ειρήνης. Ταυτόχρονα όμως, αποτελούν το «ξίφος» της πατρίδας μας, που εγγυάται απόλυτα την προστασία όλων των Ελλήνων πολιτών αλλά και του τελευταίου εκατοστού των εσχατιών της πατρίδας μας, χωρίς καμία απολύτως έκπτωση.

Είναι αποκλειστικά το αξιόμαχο, ο επαγγελματισμός και η ψυχραιμία του προσωπικού μας που έχουν εξασφαλίσει την ειρήνη στην περιοχή όλα αυτά τα χρόνια. Τα στελέχη μας γνωρίζουν πολύ καλά την αποστολή τους και τους έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη».

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, «Κατά τα τρία προηγούμενα έτη, η κυβέρνηση επένδυσε περισσότερα από δεκαπέντε δισεκατομμύρια ευρώ στην άμυνα. Όχι μόνο για την απόκτηση νέων οπλικών συστημάτων ‘πρώτης γραμμής’, όπως οι τρεις φρεγάτες ‘Belh@rra’ και τα είκοσι τέσσερα αεροσκάφη ‘Rafale’, αλλά και για το στρατιωτικό προσωπικό, που είναι ο πολλαπλασιαστής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων».

«Έτσι», είπε, «θα συνεχίσουμε και το 2023, που θα είναι ένα ακόμα κομβικό έτος για την αναβάθμιση του επιπέδου των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Θα φτάσουμε τα δεκαοκτώ υπερσύγχρονα αεροσκάφη ‘Rafale’, το Πολεμικό Ναυτικό θα αποκτήσει τρία νέα ελικόπτερα ανθυποβρυχιακού πολέμου τύπου ‘ROMEO’ και θα συνεχιστεί με εντατικούς ρυθμούς η αναβάθμιση των F-16 στην έκδοση ‘Viper’».

Όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Χαρδαλιάς, συνολικά, για την περίοδο 2020-2023, οι δαπάνες για την άμυνα θα ξεπεράσουν τα είκοσι δισεκατομμύρια ευρώ. Μια επένδυση που αποσκοπεί στην εδραίωση της ειρήνης, στη σταθερότητα και την ευημερία της πατρίδας.

«Για το 2023, έχουμε ένα επιπλέον μεγάλο «στοίχημα»: Να συνδράμουμε στην εξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια πραγματική Ευρωπαϊκή Αμυντική Ένωση, η αναγκαιότητα της οποίας είναι μεγαλύτερη παρά ποτέ», δήλωσε χαρακτηριστικά.