Skip to main content

Ερντογάν: Δεν αγγίζουμε αυτούς που δεν μας αγγίζουν

«Καθίστε φρόνιμα, συμπεριφερθείτε καλά», το μήνυμα του Τούρκου προέδρου.

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εκτόξευσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποιώντας τη χώρα μας να «κάτσει φρόνιμα».

«Δεν αγγίζουμε αυτούς που δεν μας αγγίζουν», διεμήνυσε μιλώντας την Τετάρτη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του AKP προειδοποιώντας την Ελλάδα: «Καθίστε φρόνιμα, συμπεριφερθείτε καλά».

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στους πυραύλους Tayfun, σημειώνοντας μάλιστα ότι «οι Έλληνες πανικοβλήθηκαν» επειδή ο ίδιος ζήτησε να αυξηθεί η εμβέλεια του τουρκικής κατασκευής βαλλιστικού πυραύλου. Ο πύραυλος Tayfun έχει εμβέλεια 510 χιλιομέτρων. «Είπα στους συνεργάτες μου ότι αυτό δεν ήταν αρκετό, πρέπει να το αυξήσουμε στα 1000 χιλιόμετρα», ανέφερε.

Τα πρωτοσέλιδα στην Ελλάδα- υποστήριξε ο Ερντογάν- έλεγαν στην ελληνική κυβέρνηση «Κοιμάστε κι ο Τούρκος από εκεί στέλνει Tayfun από τη Σμύρνη».

«Όταν μάλιστα η δήλωσή μου ότι θέλω να αυξηθεί το βεληνεκές του πυραύλου αυτού στα 1000 χιλιόμετρα, άρχισαν να λένε ότι θα χτυπήσουν οι Τούρκοι την Αθήνα. Καθίστε ήσυχοι και εμείς δεν έχουμε καμία δουλειά με την Αθήνα. Δεν αγγίζουμε αυτούς που δεν μας ενοχλούν», πρόσθεσε προχωρώντας ουσιαστικά σε αναδίπλωση σε σχέση με προηγούμενες απειλές του.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Kαλίν, επανήλθε με απειλές για τα χωρικά ύδατα, προειδοποιώντας ότι «όχι μόνο στα 12 μίλια, αλλά και οποιαδήποτε ενέργεια που θα γίνει πάνω από τα 6 μίλια, θα έρθει αντιμέτωπη άμεσα με την ένσταση, την αντίθεση και τη σθεναρή αντίσταση της Τουρκίας».