Skip to main content

Στο προσκήνιο η σύνδεση των εξοπλιστικών με το «κέντρο παρακολούθησης»

EUROKINISSI

«Είναι άραγε στα αλήθεια ο διευθυντής εξοπλισμών υπό παρακολούθηση; Είναι σε θέση ο πρωθυπουργός, που κρύβεται, να το διαψεύσει δημόσια και καθαρά;» είπε ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι το Predator είχε στοχοποιήσει και τον γενικό διευθυντή αμυντικών εξοπλισμών, αντιναύαρχο ε.α. Άρη Αλεξόπουλο.

Όλο και πιο ψηλά στην πολιτική ατζέντα βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη σχέση των εξοπλιστικών με το «κέντρο παρακολούθησης» πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών την ώρα που η κυβέρνηση συνεχίζει να τηρεί σιγή ιχθύος για το θέμα.

Ερωτήματα για την εν λόγω σύνδεση έθεσε χθες ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, κατά την τοποθέτηση του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι άραγε στα αλήθεια ο διευθυντής εξοπλισμών υπό παρακολούθηση; Είναι σε θέση ο πρωθυπουργός, που κρύβεται, να το διαψεύσει δημόσια και καθαρά;» είπε ο κ. Τσίπρας σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι το Predator είχε στοχοποιήσει και τον γενικό διευθυντή αμυντικών εξοπλισμών, αντιναύαρχο ε.α. Άρη Αλεξόπουλο. Παράλληλα κάλεσε την κυβέρνηση να διαβεβαιώσει στην πράξη ότι ο διευθυντής εξοπλισμών δεν είχε πέσει θύμα των «σύννομων» παρακολουθήσεων της ΕΥΠ. «Θα ζητήσει άραγε ο πρωθυπουργός από την ΑΔΑΕ να μας διαφωτίσει αν και αυτόν τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ του κ. Κοντολέωντα, που ήταν και είναι υπό την δική του πολιτική ευθύνη;» συμπλήρωσε.

«Ζήτημα εθνικής ασφάλειας η τυχόν παρακολούθηση διευθυντή εξοπλισμών»

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ιδιαίτερα κρίσιμο το συγκεκριμένο ερώτημα ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό δεν αφορά ζήτημα κομματικής αντιπαράθεσης. «Είναι ζητήματα εθνικής ασφάλειας. Και επειδή η χώρα έχει πληρώσει πάρα πολύ ακριβά στο παρελθόν τέτοιες ιστορίες, είναι υποχρέωση να δοθούν άμεσα συγκεκριμένες απαντήσεις» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Κατέστησε δε σαφές ότι η δράση του παρακρατικού κέντρου παρακολουθήσεων εκθέτει τη χώρα στο εξωτερικό και ως προς τα εθνικά θέματα. «Και για να είμαστε ξεκάθαροι με τον κ. Μητσοτάκη: Δεν θα τον ακολουθήσουμε σε αυτό τον κατήφορο εμείς. Το έλλειμμα δημοκρατίας στο εσωτερικό της χώρας δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί και σε έλλειμμα εθνικό στο εξωτερικό» ανέφερε.

«Να κινηθούν οι διαδικασίες εξακρίβωσης στις ένοπλες δυνάμεις»

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει απαντήσεις για το ίδιο θέμα και προ ημερών με σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο. «Έχει ενεργήσει το Υπουργείο Άμυνας προκειμένου να εξακριβώσει τι συμβαίνει ή συνέβη σχετικά τα δημοσιεύματα για παρακολουθήσεις στελεχών του Υπουργείου Άμυνας; Έχει διατάξει σχετική έρευνα; Πρόκειται να στραφεί το Υπουργείο κατά παντός υπευθύνου για τις παρακολουθήσεις σε βάρος κεντρικών επιτελών του;» ρώτησαν σχετικά 30 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Οι ερωτώντες βουλευτές υπενθύμισαν επίσης ότι μέχρι τώρα οι λίστες με τα παρακολουθούμενα πρόσωπα δεν έχουν διαψευστεί από επίσημα χείλη και σημείωσαν ότι «η ενδεχόμενη παρακολούθηση στελεχών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν άπτεται μόνο ζητημάτων παραβίασης ατομικών δικαιωμάτων αλλά και ζητημάτων Εθνικής Ασφάλειας και ενδεχόμενης κατασκοπείας».