Skip to main content

Παρακολουθήσεις: Καθ’ οδόν οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης

ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ / INTIME NEWS

Γ. Οικονόμου: Οι σχετικές διατάξεις θα έχουν δοθεί σε διαβούλεση μέχρι την Τετάρτη - «Φρένο» στα σενάρια για εκλογικό αιφνιδιασμό

«Η κυβέρνηση χειρίζεται το θέμα των παράνομων λογισμικών με υπευθυνότητα, ψυχραιμία και ειλικρίνεια, αλλά και με απόλυτα θεσμικό τρόπο, ώστε να λάμψει η αλήθεια και να σταματήσουν η λάσπη και οι συκοφαντίες», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών με φόντο το μπαράζ δημοσιευμάτων σχετικα με τις παρακολουθήσεις.

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως η κυβέρνηση δρομολογεί νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη ριζική αντιμετώπιση του ζητήματος των κακόβουλων λογισμικών από εδώ και στο εξής, διευκρινίζοντας ότι οι σχετικές διατάξεις θα έχουν δοθεί σε διαβούλεση μέχρι την Τετάρτη.

«Θα φέρουμε σε διαβούλευση μέχρι την Τετάρτη μια σειρά από παρεμβάσεις – εκτός από αυτές που συνδέονται με την απαγόρευση εμπορίας, κατοχής και διάθεσης κακόβουλων λογισμικών – και για τις νόμιμες επισυνδέσεις» ανέφερε συγκεκριμένα, προσθέτοντας πως πρόκειται για «πολύ σημαντικές παρεμβάσεις που θα αυστηροποιήσουν τις διαδικασίες σε ό,τι αφορά τα πολιτικά πρόσωπα.

Επανέλαβε παράλληλα πως ο πρωθυπουργός δεν είναι εκείνος που γνωρίζει ποια είναι τα πρόσωπα που μπαίνουν σε νόμιμη επισύνδεση από την ΕΥΠ και πως ενημερώνεται μόνο στην περίπτωση που υπάρχει κάποιο εύρημα, «κάτι που δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα».

Ο κ. Οικονόμου κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι «προσπαθεί συστηματικά να αντιπολιτευθεί τοξικά χωρίς τεκμήρια και στοιχεία και χωρίς προτάσεις και απαντήσεις για τα προβλήματα των πολιτών».

Από την άλλη, συνέχισε, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να χειριστεί όλα τα ζητήμα θεσμικά και να εμπιστευθεί τις αρχές της Πολιτείας και την ελληνική Δικαιοσύνη.  «Η θέση μας επί του ζητήματος των λογισμικών παρακολούθησης είναι διαυγής και σταθερή. Το ζήτημα πρέπει να διερερευνηθεί και μάλιστα ταχύτατα. Οι διαδικασίες διαλεύκανσης της υπόθεσης όπως και της απόδοσης των ευθυνών όπου και αν υπάρχουν έχει ήδη δρομολογηθεί. Αδιαπραγμάτευτη βούλησή μας είναι να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση και να οδηγηθούμε στην τιμωρία τόσο των εμπλεκομένων, όσο και των διασπορέων ψευδών ειδήσεων» τόνισε.

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ / INTIME NEWS

Αναφερόμενος στα επίμαχα δημοσιεύματα σχολίασε πως «η κοινή γνώμη βομβαρδίζεται από πληθώρα δημοσιευμάτων που στηρίζονται σε ατεκμηρίωτους ισχυριασμούς και ευφάνταστες αφηγήσεις που συσκοτίζουν αντί να διαφωτίζουν». Πρώτη ύλη αυτών των δημοσιευμάτων, όπως είπε, «είναι υλικό που διοχετεύεται από άγνωστες και αδιαφανείς πηγές».

«Φρένο» στα σενάρια για εκλογικό αιφνιδιασμό

Σε ό,τι αφορά τη σεναριολογία για έναν ενδεχόμενο εκλογικό αιφνιδιασμό μέσα στο επίμενο δίμηνο – τρίμηνο ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε πως «δεν έχει αλλάξει τίποτε σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τις εκλογές».

naftemporiki.gr