Skip to main content

Politico για υποκλοπές: «Ρωγμές» στην κυβέρνηση μετά την τοποθέτηση του Κώστα Καραμανλή

Συνεχίζει την αρθρογραφία του το Politico αναφορικά με το ζήτημα των υποκλοπών στη χώρα μας, κάνοντας λόγο, αυτήν την φορά για «ρωγμές» εντός της Νέας Δημοκρατίας, μετά και την τοποθέτηση του Κώστα Καραμανλή.

«Ρωγμές εμφανίζονται στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά τις αποκαλύψεις ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της χώρας (ΕΥΠ), που βρίσκεται υπό τον άμεσο έλεγχό του, κατασκόπευε τον αρχηγό κόμματος της αντιπολίτευσης. Ο Κώστας Καραμανλής, πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας (και πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, την οποία ίδρυσε ο θείος του), μίλησε ανοιχτά και προέτρεψε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει ποιος διέταξε την υποκλοπή και γιατί», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Το Politico κάνει αναφορά στην ομιλία του κ. Καραμανλή στην Κρήτη: «Σε τέτοιες καταστάσεις η κάθαρση γίνεται μόνο όταν ξεκαθαρίσουν πλήρως», είπε ο Καραμανλής σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στην Κρήτη. «Το ότι αυτά τα γεγονότα προκλήθηκαν από κυβερνητική πρωτοβουλία δεν είναι μόνο αντιδημοκρατικό και παράνομο, αλλά τόσο πολύ πέρα ​​από τα όρια της νοσηρής φαντασίας και της πολιτικής ανοησίας που είναι αδιανόητο».

«Οι Έλληνες βουλευτές δεν έγιναν σοφότεροι κατά τη διάρκεια ακρόασης της επιτροπής διαφάνειας που συγκλήθηκε την Πέμπτη, καθώς τα βασικά πρόσωπα στο σκάνδαλο των υποκλοπών επικαλέστηκαν την υποχρέωση της εμπιστευτικότητας και του απορρήτου», αναφέρει το Politico μεταφέροντας το ρεπορτάζ της ανταποκρίτριάς του στην Αθήνα, Νεκταρίας Σταμούλη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ιστοτόπου, «ο Γρηγόρης Δημητριάδης, πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης και ο Παναγιώτης Κοντολέων, πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ, δήλωσαν ότι δεν μπορούσαν να αποκαλύψουν τους λόγους για τους οποίους υποκλοπές τηλεφώνου του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και πως το ίδιο επιχείρημα χρησιμοποιήθηκε και για την τύχη του φακέλου του Νίκου Ανδρουλάκη».

Αλλά το Politico αναφέρει τη θέση που πήρε «ο πρώην πρωθυπουργός από το ίδιο το κόμμα του Μητσοτάκη» όταν είπε ότι «σε τέτοιες περιπτώσεις, το απόρρητο υποτάσσεται στην ανάγκη της δημόσιας ζωής για κάθαρση».

naftemporiki.gr