«Το δίλημμα των επόμενων εκλογών είναι το αν θα έχουμε μία κυβέρνηση που δίνει προτεραιότητα στην ανθεκτικότητα της κοινωνίας και τη μείωση των ανισοτήτων ή μία σαν τη σημερινή του κ. Μητσοτάκη», δήλωσε ο Γιάννης Δραγασάκης.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον RealFm, τόνισε πως «ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση έχουν χάσει πλέον την δυνατότητα να σχεδιάζουν μόνοι τους το πότε θα κάνουν εκλογές. Η κατάσταση για εκείνους είναι «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα».
«Αλλά το θέμα πλέον δεν είναι τόσο ο χρόνος των εκλογών όσο το δίλημμα των εκλογών. Αν θα έχουμε μία κυβέρνηση που δίνει προτεραιότητα στην ανθεκτικότητα της κοινωνίας, την κοινωνική συνοχή και τη μείωση των ανισοτήτων ή μία σαν τη σημερινή του κ. Μητσοτάκη. Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί «βόμβα» την απλή αναλογική, αλλά είναι εγκλωβισμένος στην πραγματικότητα στο σύστημα που εκείνος επέλεξε το 2019, όταν πίστευε ότι είναι “παντοδύναμος”».
Για τις συνεργασίες
«Τις αυτοδυναμίες ή τις κυβερνήσεις συνεργασίας τις εκλέγει ο λαός. Αν ο κυρίαρχος λαός με την ψήφο του δείξει προς κυβερνήσεις συνεργασίας, τότε κάθε κόμμα οφείλει να επανατοποθετηθεί και ν’ αναλάβει τις ευθύνες του. Αλλά το μείζον δεν είναι «αυτοδυναμία» ή «συνεργασία. Το μείζον είναι με ποια πολιτική και για ποιους θα πορευθεί μια κυβέρνηση και ακόμη περισσότερο η επόμενη κυβέρνηση, όποτε και αν γίνουν εκλογές. Σε αυτό το πλαίσιο έχει νόημα και η όποια συνεργασία, αν προκύψει τέτοιο ενδεχόμενο από την κάλπη», υπογράμμισε ο Γιάννης Δραγασάκης και συνέχισε:
«Για τις συνεργασίες, θα μείνω σε αυτό που είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ότι η όποια συζήτηση για συγκεκριμένες συνεργασίες δεν έχει νόημα πριν από το αποτέλεσμα της κάλπης».
Για την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση
«Όσο ο πόλεμος συνεχίζεται, ο ενεργειακός κίνδυνος για την Ευρώπη αυξάνει. Χρειάζεται να προετοιμαστούμε για να διασφαλίσουμε ενεργειακή επάρκεια. Και στην Ελλάδα υπάρχει η ανάγκη ενός έκτακτου προγράμματος ενόψει χειμώνα.
Και η λύση δεν είναι το «δελτίο», καθώς το πρόβλημα δεν δημιουργείται από τη σκοπιά της ζήτησης, η οποία μέχρι ενός σημείου μπορεί να ρυθμιστεί άμεσα. Το πρόβλημα προκύπτει από την προσφορά και στην αποκατάστασή της πρέπει να στοχεύει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης».
Ο Γιάννης Δραγασάκης χαρακτήρισε «δύσκολα προβλήματα» τον πληθωρισμό και την ακρίβεια.« Δεν μπορούμε όμως να σηκώνουμε τα χέρια ψηλά λέγοντας «και τι να κάνουμε». Και γνωρίζουμε ότι αν παρατείνονται, διαλύουν τα εισοδήματα και αποσυνθέτουν την κοινωνία. Άρα χρειαζόμαστε σχέδιο μακράς στρατηγικής και άμεσων λύσεων»
«Γι’ αυτό είναι κρίσιμο το ζήτημα των προτεραιοτήτων. Κι εδώ έρχονται τα ερωτήματα και τα διακυβεύματα. Κάνει, για παράδειγμα, σωστά η Γαλλία που ξανακάνει δημόσια τη «ΔΕΗ» της ή κάνει καλά ο κ. Μητσοτάκης που ιδιωτικοποιεί τη ΔΕΗ;», κατέληξε.
naftemporiki.gr