Κρεσέντο υποκρισίας καταλογίζει στον Άδωνι Γεωργιάδη ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφερόμενος στην απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων να δώσει εντολή για διενέργεια ΕΔΕ στη Διεύθυνση Σημάτων της ΓΓ Εμπορίου σχετικά με την καταχώρηση του εμπορικού σήματος «Τurkaegean» στην EUIPO. Σχολιάζει δε πως «αυτοί που δεν θα έλεγαν ποτέ “Βόρεια Μακεδονία” έδωσαν στην Τουρκία το “Turkaegean”» και υπογραμμίζει ότι αντί να παραιτηθεί ο υπουργός, επιχειρεί να επιρρίψει την ευθύνη σε υπαλλήλους.
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:
«Ο κ. Γεωργιάδης σε ένα κρεσέντο υποκρισίας, όπως έκανε και με τη Συμφωνία των Πρεσπών, διέταξε ΕΔΕ για να ρίξει τις βαρύτατες και επιζήμιες ευθύνες του αλλού.
Αντί να παραιτηθεί που – εν μέσω κλιμακούμενων τουρκικών απειλών στο Αιγαίο – λόγω ανικανότητάς του παρεδόθη στη γειτονική χώρα ένα όνομα το οποίο βλάπτει τον ελληνικό τουρισμό, επιχειρεί να οικειοποιηθεί όλο το Αιγαίο και μπορεί στο μέλλον να αποτελέσει επικίνδυνο προηγούμενο για τα εθνικά μας συμφέροντα, ψάχνει υπαλλήλους για να τους ρίξει την ευθύνη.
Ο άνθρωπος που δεν θα έλεγε ποτέ “Βόρεια Μακεδονία” παρέδωσε στην Τουρκία το «Turkaegean».
Η συγκεκριμένη επίβλεψη ήταν από τις λίγες αρμοδιότητες που του έχει αφήσει ο κ. Μητσοτάκης, κι όμως ο κ. Γεωργιάδης εδώ και έναν χρόνο δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια διαμαρτυρίας και αφήνει την Τουρκία να αλωνίζει στην Επιτροπή Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ.
Είναι γνωστό πως ο κ. Γεωργιάδης είναι ένας διακοσμητικός υπουργός Οικονομίας. Ίσως αυτό αποτελεί κι ένα σημείο που θα συμφωνούσαμε με τον κ. Μητσοτάκη. Αν είχε ουσιαστικές αρμοδιότητες δεν μπορούμε να φανταστούμε τι άλλο θα είχε κάνει».
Σημειώνεται ότι 54 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταθέσει ερώτηση στη Βουλή, στην οποία ζητούν μεταξύ άλλων να διευκρινιστεί αν και πότε ενημερώθηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων και ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας ως αρμόδιος φορέας, για την κατάθεση αίτησης κατοχύρωσης του συγκεκριμένου σήματος. Από την πλευρά του το υπουργείο Ανάπτυξης αναφέρει ότι η διενέργεια της Ένορκης Διοικητικής εξέτασης «διατάσσεται επειδή δεν υπήρξε ουδέποτε ενημέρωση για τη συγκεκριμένη υπόθεση προς την Υπηρεσία ή την πολιτική ηγεσία του υπουργείου από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες που υπηρετούσαν στο εθνικό γραφείο σημάτων ή που τελούσαν σε απόσπαση στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) προκειμένου να αναληφθεί η έγκαιρη και ενδεδειγμένη πολιτική, διπλωματική και υπηρεσιακή δράση».
naftemporiki.gr