Skip to main content

Γ. Οικονόμου: Τεχνικό το θέμα μετατροπής των ευρώ σε ρούβλια- Κανένας κίνδυνος για τον ενεργειακό εφοδιασμό

«Τεχνικό ζήτημα το οποίο θα αποσαφηνιστεί στη συνεδρίαση που θα έχουν οι υπουργοί Ενέργειας» την ερχόμενη Δευτέρα, χαρακτήρισε το θέμα του τρόπου πληρωμής της Gazprom για το φυσικό αέριο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, διαβεβαιώνοντας πως δεν υφίσταται κίνδυνος για την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της Ελλάδας.

«Σε κάθε περίπτωση η χώρα μας θα εξακολουθεί να προμηθεύεται ενέργεια, να μην τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της χώρας και να πληρώνει με τρόπο που να μην παραβιάζονται και οι κυρώσεις που έχουν υποβληθεί στην Ρωσία». είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Είναι τεχνικό το θέμα μετατροπής των ευρώ σε ρούβλια. Εμείς σε ευρώ πληρώναμε, ευρώ θα εξακολουθούμε να πληρώνουμε. Το πώς αυτά θα μετατρέπονται σε ρούβλια είναι ένα ζήτημα το οποίο θα αποσαφηνιστεί και θα λυθεί. Μέχρι το τρίτο δεκαήμερο του Μαΐου που εμείς έχουμε να κάνουμε πληρωμές στη Gazprom θα αποσαφηνιστεί πλήρως η διαδικασία» δήλωσε.

Υπογράμμισε παράλληλα πως «η χώρα μας δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει πρόβλημα σε ό,τι αφορά τον ενεργειακό εφοδιασμό της». «Όπως είναι γνωστό  από το υπουργείο Ενέργειας έχει ήδη καταρτιστεί και ανακοινωθεί αναλυτικό σχέδιο για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της χώρας ακόμη και στην ακραία περίπτωση -που φαντάζει πολύ λίγο πιθανή- για να έχουμε προβλήματα σε ό,τι αφορά τον εφοδιασμό της ενεργειακής μας επάρκειας» ανέφερε.

naftemporiki.gr