Skip to main content

Ουκρανία: Ξεκίνησε η εκκένωση του Γενικού Προξενείου στη Μαριούπολη

Ξεκίνησε η απομάκρυνση μέρους του προσωπικού του Γενικού Προξενείου Μαριούπολης, καθώς και Ελλήνων πολιτών, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Η αυτοκινητοπομπή, υπό τον πρέσβη Φραγκίσκο Κωστελλένο, αναχώρησε από τη Μαριούπολη και απολείται από 21 οχήματα και 82 άτομα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ρωσικές ανακοινώσεις πρόκειται να ανοίξει σήμερα ο ανθρωπιστικός διάδρομος για έξοδο πολιτών από την Μαριούπολη και γι’ αυτό αποφασίστηκε να απομακρυνθεί μέρος του προσωπικού του Γενικού Προξενείου, το σύνολο των δημοσιογράφων που στεγάζονται στους χώρους του προξενείου, καθώς και Ελλήνων πολιτών που επιθυμούν να φύγουν.

Οι Έλληνες πολίτες που είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον να φύγουν από την Μριούπολη ενημερώνονται από το Γενικό Προξενείο και την Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ.

Ο προγραμματισμός είναι η πομπή να μετακινηθεί προς την πόλη Ζαπορίζιε και στη συνέχεια, ανάλογα με τις συνθήκες που θα υπάρχουν προς τα σύνορα με την Μολδαβία, όπου θα υπάρχει κλιμάκιο της πρεσβείας Βουκουρεστίου υπό την πρέσβη Σοφία Γραμματά για να τους παράσχει κάθε δυνατή αρωγή.

Ο Γενικός Πρόξενος στη Μαριούπολη Μανώλης Ανδρουλάκης θα παραμείνει στο Γενικό Προξενείο, το οποίο θα συνεχίσει να λειτουργεί.

naftemporiki.gr