«Στα μέτωπα της πανδημίας και της ακρίβειας η κυβέρνηση έχει αποδειχθεί εγκληματικά ανεπαρκής το 2021. Μάλιστα, δεν έχει πάρει κανένα μήνυμα από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ελληνική κοινωνία και αποφάσισε να συνεχίσει την ίδια και χειρότερη πολιτική το 2022, αυτό μαρτυρά ο Προϋπολογισμός», δήλωσε σε συνέντευξή της η Έφη Αχτσιόγλου.
Μιλώντας στο “Κόκκινο 105,5”, ανέφερε ότι «Η κυβέρνηση μειώνει τα κρατικά κονδύλια για τη δημόσια υγεία, τη στιγμή που η χώρα μας βρίσκεται στους χειρότερους πανδημικούς δείκτες και χθες είχαμε μαύρο ρεκόρ σε θανάτους. Θεωρεί -δεν είναι κατανοητό πώς- ότι η στήριξη που έδωσε φέτος στο δημόσιο σύστημα υγείας ήταν επαρκής και λαμβάνει την πολιτική απόφαση να τη μειώσει», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι «ο Προϋπολογισμός βασίζεται στην υπόθεση ότι στις αρχές του 2022 τελειώνουμε με την πανδημία, αυτό δεν άπτεται στοιχειωδώς της πραγματικότητας».
Η κ. Αχτσιόγλου επισήμανε ότι «βασική αντίληψη της κυβέρνηση είναι πως δεν πρέπει να υπάρχει μόνιμη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας και αναζητά εναγωνίως παράθυρο ευκαιρίας για να αποσύρει ακόμα και αυτή την ανεπαρκέστατη στήριξη, είναι μία ιδεοληπτική εμμονή η οποία καταντά εγκληματική». Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., τόνισε,«έχει καταθέσει συγκεκριμένη και συγκροτημένη πρόταση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας και το νέο ΕΣΥ, με δημοσιονομική ενίσχυσή του, μόνιμες προσλήψεις και βελτίωση του μισθολογίου».
Ακρίβεια σε όλα- Ανάγκη αύξησης κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ
Για το κύμα ακρίβειας σημείωσε ότι «το μεγάλο πρόβλημα -πέραν του πληθωρισμού που έχει αυξητικές τάσεις και καταλαμβάνει όλα τα βασικά είδη διαβίωσης, όχι μόνο την ενέργεια- είναι πού θα διαμορφωθεί το νέο επίπεδο τιμών και πώς θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σε αυτό τα νοικοκυριά και οι εργαζόμενοι με βάση το εισόδημά τους». Αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη αύξησης του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και λήψης μέτρων προστασίας της κοινωνίας «για να μην έχουμε ένα νέο κύμα φτωχοποίησης και υλικής στέρησης για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία».
Δήλωσε, τέλος, ότι η επιστημονική μελέτη για την αυξημένη θνητότητα στις νοσηλείες εκτός ΜΕΘ «εκθέτει την κυβέρνηση και καταρρίπτει με παταγώδη τρόπο την αθλιότητα του πρωθυπουργού, πως δεν έχει ενδείξεις ότι όσοι διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από όσους είναι εντός ΜΕΘ».