Skip to main content

Βουλή- Γεννηματά: Ψηφίζουμε τη συμφωνία Ελλάδας- Γαλλίας γιατί θέτει τις βάσεις για την ασφάλεια

«Δεν έχουμε καταφέρει μια ενιαία εθνική στρατηγική, διότι η κυβέρνηση αρνείται τον διάλογο. Ερχόμαστε να συζητήσουμε ένα σοβαρό ζήτημα με προκλήσεις από τον κ. Μητσοτάκη και λαϊκισμό από τον κ. Τσίπρα», τόνισε από το βήμα της βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για την κύρωση της Συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. 

Η κ. Γεννηματά,  στάθηκε σε τρία σημαντικά θέματα που, όπως υποστήριξε, απασχολούν τη χώρα. 

Πρώτα αναφέρθηκε στο θέμα της πανδημίας, όπου κατηγόρησε ευθέως τον κ. Μητσοτάκη για την κατάσταση που έχει πάρει ξανά άσχημη τροπή, αλλά και για την καθυστέρηση των εμβολιασμών, ενώ σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός απέδειξε την αποτυχία του σχετικά με το θέμα, καθώς απομάκρυνε από τη θέση του τα αρμόδια στελέχη. 

Στο δεύτερο θέμα που αναφέρθηκε η κ. Γεννηματα, είναι αυτό της ακρίβειας που, όπως είπε, πλήττει νοικοκυριά και ΜμΕ, ενώ η χώρα βρίσκεται μεταξύ ολιγοπωλιακών συμπεριφορών και αισχροκέρδειας. 

Το τρίτο ζήτημα που ανέφερε η κ. Γεννηματά, είναι η «απειλή της ακροδεξιάς», ένα χρόνο μετά την καταδίκη της «Χρυσής Αυγής», η οποία, είπε, μεταφέρεται ακόμη και στα σχολεία. Όσον αφορά τη διαγραφή του βουλευτή, Κ. Μπογδάνου από την ΚΟ της ΝΔ, υπογράμμισε ότι δεν φτάνει για να λυθεί το θέμα. 

Τόνισε δε ότι κάποια στελέχη της ΝΔ αναφέρουν ότι ο κ. Μπογδάνος, θα ξαναγυρίσει σε κάποια θέση. 

«Πάντα στηρίζαμε και στηρίζουμε την ισχύ και την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας στην ευρύτερη περιοχή και για αυτό «ψηφίζουμε τη Συμφωνία γιατί θέτει τις βάσεις για την άμυνα και την ασφάλεια, όπως ψηφίζουμε και την ενίσχυση του Στόλου. Μας ενδιαφέρει να έχουμε στενές σχέσεις με τι Γαλλία, ειδικά τώρα που η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις της», ανέφερε.

Ωστόσο, όπως συμπλήρωσε, «στη συμφωνία υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να αναδειχτούν» αλλά και «δυνατότητες, αν η κυβέρνηση δουλέψει πρακτικά πάνω σε αυτή».

«Χρειάζεται μια νέα εθνική στρατηγική που θα αντιμετωπίζει την στάση της Τουρκίας. Ας καθίσουμε επιτέλους σε ένα τραπέζι κ. Μητσοτάκη να συζητήσουμε για τα συμφέροντα της Ελλάδας. Δεν πρέπει να δικαιωθούν αυτοί που υποστηρίζουν ότι η συμφωνία με τη Γαλλία θυμίζει ανάλογες συμφωνίες του 19ου αιώνα που έμειναν στα χαρτιά», πρόσθεσε.