Skip to main content

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας θα θέσει ο Κ. Μητσοτάκης στην παρέμβασή του

Το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας αναμένεται να θέσει κατά την παρέμβασή του στην επετειακή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στο Λονδίνο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητώντας από τη Συμμαχία να πάρει θέση.

Ειδικότερα, στις 11.45 ώρα Ελλάδας ο Πρωθυπουργός θα παραστεί στην τελετή για τα 70 χρόνια του ΝΑΤΟ ενώ στις 12.00 είναι προγραμματισμένη η έναρξη της συνεδρίασης στη διάρκεια της οποίας θα υπάρξει παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη.

Στις 15.00 ώρα Ελλάδας ο Πρωθυπουργός θα παρακαθίσει σε γεύμα που παραθέτει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που υλοποιούν τον στόχο της διάθεσης 2% ΑΕΠ για τις αμυντικές δαπάνες και στις 16.30 ώρα Ελλάδας ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός μιλώντας σε συνεργάτες του, στη συνάντηση θα θέσει στον Ερντογάν «όλα τα θέματα της τουρκικής προκλητικότητας». «Θα μιλήσουμε με ανοιχτά χαρτιά. Και είναι προς το συμφέρον και της Τουρκίας να αναδιπλωθεί από προκλητικές ενέργειες» επισήμανε.