Skip to main content

Κ. Βελόπουλος: Να ενισχυθούν τα νοικοκυριά για την αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών

Στα προβλήματα που εμφανίστηκαν στην τηλεκπαίδευση λόγω της πτώσης των δικτύων, στην κατάσταση στο ΕΣΥ και στις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, μιλώντας νωρίτερα στην Βουλή, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, κατά τη συζήτηση της κύρωσης του Απολογισμού και του Ισολογισμού του Κράτους του οικονομικού έτους 2018.

Ο κ. Βελόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ανικανότητα» και ζήτησε να βρεθεί ένας τρόπος «να αντιμετωπισθούν τα τεχνικά προβλήματα», ενώ επανέλαβε τη θέση του για την ανάγκη μείωσης των τελών των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ζήτησε, επίσης, να ενισχυθούν τα νοικοκυριά για την αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών.

«Υποχρεώνετε τα παιδιά να κάνουν τηλεκπαίδευση. Αν σε μία οικογένεια υπάρχουν τρία παιδιά, το ένα πηγαίνει στο δημοτικό, το άλλο στο γυμνάσιο και το άλλο στο λύκειο, πώς θα κάνουν μάθημα με έναν υπολογιστή; Γιατί ο γονιός δεν μπορεί να αγοράσει τρία laptop ή τρεις υπολογιστές.

Το λέω γιατί οι αποφάσεις που λαμβάνετε δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από όσα λύνουν. Επιμένω στο θέμα των υπολογιστών στα παιδιά. Γιατί όταν ό άλλος παίρνει μισθό 400 ευρώ τον μήνα, δεν μπορεί να αγοράσει υπολογιστή στα παιδιά του. Δώστε, λοιπόν, επιδότηση για αγορά υπολογιστών. Η ιστορία αυτή με τα lockdown θα τραβήξει. Τώρα έχουμε το δεύτερο lockdown και αργότερα θα έχουμε και τρίτο lockdown. Εκτός κι αν έρθει το εμβόλιο, οπότε τότε θα σωθούμε όλοι», σημείωσε.

Όσον αφορά τα μέτρα αποστασιοποίησης, χαρακτήρισε «δρακόντεια και φασιστικά» μέτρα που λαμβάνονται παγκοσμίως και υποστήριξε, μεταξύ άλλων, πως «φιμώνεται η αντίθετη άποψη και ο τεκμηριωμένος αντίλογος στιγματίζεται ως συνωμοσιολογική θεωρία, ενώ οι αντιφρονούντες απαξιώνονται ως αρνητές ή δολοφονούνται διά της σιωπής», κάνοντας λόγο για «διωγμό των Χριστιανών».

Για τις οικονομικές επιπτώσεις του lockdown, είπε πως «στοιχίζει 170 εκατ. ευρώ την ημέρα, δηλ. 5,1 δισ. ευρώ τον μήνα». «Ρωτάω τον πρωθυπουργό να μας πει πού θα βρει τα λεφτά. Γιατί στον έναν μήνα το lockdown θα στοιχίσει 20 δισ. ευρώ και τα λεφτά που θα πάρουμε από την ΕΕ, όταν τα πάρουμε, δεν θα φθάσουν ούτε για τα παξιμάδια. Με το δεύτερο lockdown οι επιχειρήσεις τρικλίζουν.

Θα απολυθεί κόσμος. Γιατί οι επιχειρηματίες δεν έχουν λεφτά, αλλά πρέπει να πληρώσουν εφορία, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, μισθούς. Και εσείς, όταν ετέθη το ζήτημα των ενοικίων, είπατε στον ενοικιαστή να πάει να βρει τον ιδιοκτήτη και να τα συζητήσουν και να τα βρουν μεταξύ τους για τη μείωση του ενοικίου», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

«Πού είναι το κράτος να αναλάβει μία σοβαρή δέσμευση; Υπάρχουν επιχειρηματίες που ενοικιάζουν χώρους για να στεγάσουν τις επιχειρήσεις τους. Πού θα βρουν τα χρήματα για να πληρώσουν τα ενοίκια; Αποφασίσατε να κλείστε τα βιβλιοπωλεία και σήμερα, όταν είδατε τη συμφορά, το διορθώνετε. Μα είσαστε με τα καλά σας; Θα πάει από κατάθλιψη ο κόσμος. Αφήσατε τα super markets να πουλούν τα πάντα, και ρούχα και παπούτσια και βιβλία.

Γιατί; Και σήμερα έμαθα ότι το παίρνετε πίσω, βλέποντας τι έγκλημα πάει να συντελεστεί. Είναι δυνατόν να κάνετε τέτοια πράγματα; Είναι δυνατόν όλα να γίνονται αργά; Δεν το είχατε σκεφτεί από πριν. Σας το είχα πει εγώ από αυτό το βήμα στο πρώτο lockdown. Γιατί να πουλούν τα super markets ρούχα και παπούτσια; Είναι καλύτεροι φίλοι σας αυτοί;», πρόσθεσε.

Τέλος, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην Αρμενία και επεσήμανε: «Η περίπτωση της Αρμενίας μάς απέδειξε ότι δεν υπάρχουν φίλοι, ούτε Αμερικανοί, ούτε Ρώσοι, ούτε Ευρωπαίοι, ούτε διεθνές δίκαιο, ούτε το ισχυρό λόμπι των Αρμενίων. Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν είχαν τη δύναμη που είχαν τα drones των Τούρκων στα χέρια των Αζέρων. Μιλάμε, δηλαδή, για τη δύναμη της ισχύος. Γι’ αυτό λέω στον πρωθυπουργό να αφήσει τα μαγειρέματα με τους Αμερικανούς και να αγοράσει κανένα σοβαρό πλοίο, προτού προβούμε σε επώδυνες αλλά απαραίτητες υποχωρήσεις, όπως λένε πολλοί στη ΝΔ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ