«Η χθεσινή συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο δεν συνιστά διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους» υποστήριξε σήμερα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο».
Μιλώντας στον «Θέμα 104,6», σημείωσε ότι «καμία αναθεώρηση των σχέσεων Εκκλησίας-Κράτους δεν υπάρχει, όχι με κατεύθυνση προς διαχωρισμό, αλλά ούτε καν προς διακριτούς ρόλους».
Όπως εξήγησε, στη Συνταγματική Αναθεώρηση παραμένει τόσο το προοίμιο, όσο και οι αναφορές στο άρθρο 3. «Δεν υφίσταται καν η θρησκευτική ουδετερότητα με την παραμονή του προοιμίου του Συντάγματος ως έχει, την παραμονή των συμβόλων, της μισθοδοσίας των κληρικών και πάλι από το Δημόσιο, απλά με αλλαγή του τρόπου και παροχής μέσω επιδότησης» είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, που μίλησε για «οπισθοχώρηση της κυβέρνησης από πάγιες θέσεις της Αριστεράς για το θέμα του διαχωρισμού Εκκλησίας-Κράτους».
Σύμφωνα με τον κ. Θεοχαρόπουλο, «ο κ. Τσίπρας, έχοντας το πολιτικό κόστος από το Μακεδονικό, θυσίασε τον αναγκαίο διαχωρισμό των σχέσεων Εκκλησίας-Κράτους, για να έχει αρμονική σχέση με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και την ηγεσία της Εκκλησίας. Είναι καθαρή η επιλογή να μην πάρει η κυβέρνηση το πολιτικό κόστος για δύσκολες, αλλά αναγκαίες αποφάσεις, που έπρεπε να τις έχουμε πάρει εδώ και πολλά χρόνια, αλλά εν πάση περιπτώσει γίνονταν κάποια βήματα, όπως για τις ταυτότητες και παλαιότερα ο πολιτικός γάμος».
Αναφερόμενος στις υποθέσεις διαφθοράς, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επισήμανε ότι η θέση του είναι πως όποιος έβαλε το χέρι στο μέλι, να τιμωρηθεί. «Η δικαιοσύνη πρέπει να κάνει τη δουλειά της, εμείς δεν αντιμετωπίζουμε τη δικαιοσύνη α λα καρτ, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε.
Παράλληλα, εκτίμησε ότι, ενόψει της προεκλογικής περιόδου, επιχειρείται να δημιουργηθεί κλίμα γενικής σκανδαλολογίας, «πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα». «Για παράδειγμα στο θέμα της Novartis, δέκα πρόσωπα – πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορήθηκαν με κατηγορίες “μου ‘πες, σου ‘πες, του ‘πα”, γιατί περί τέτοιων κατηγοριών επρόκειτο. Ακόμα κι αν αθωωθούν, θα μείνει η λάσπη. Δεν γίνεται όμως έτσι η πολιτική» υπογράμμισε ο κ. Θεοχαρόπουλος.