Skip to main content

Το dis-respect της UEFA

ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Η UEFA διακηρύττει τον σεβασμό σε όλες τις της διοργανώσεις , το ματς της Εθνικής έγινε όμως κανονικά

Δεν πρέπει να υπήρξε άνθρωπος, φίλαθλος και μη, που να μην σοκαρίστηκε με τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ.

Το έδειξαν και όλες ανεξαιρέτως οι ομάδες, σύνδεσμοι, σωματεία και απλοί οπαδοί.

Και μετά έρχεται η ΟΥΕΦΑ. Η Εθνική αντιμετώπισε την Αγγλία για το Nations League πετυχαίνοντας έναν θρίαμβο μέσα στο Γουέμπλεϊ και οι παίκτες κλαίγοντας αφιέρωσαν τη νίκη στον φίλο και συμπαίκτη τους.

Η παντοδύναμη ΟΥΕΦΑ και ο κ. Τσέφεριν δεν παρέλειψαν  να εκφράσουν τη λύπη τους για τον χαμό του 31χρονου Μπάλντοκ, αλλά το ματς αποφάσισαν να διεξαχθεί κανονικά γιατί «δεν υπάρχουν ημερομηνίες».

Παρά λοιπόν τις πιέσεις και τις κινήσεις της ΕΠΟ, οι διεθνείς μας έπαιξαν -με τι ψυχολογία το είδαμε στις οθόνες- τον αγώνα, ενώ έχασαν έναν φίλο και συμπαίκτη, έναν άνθρωπο που έβλεπαν κάθε μέρα στις προπονήσεις, ή που μοιράζονταν το δωμάτιο στις αποστολές εκτός έδρας.

Το είπε και ο Τάσος Μπακασέτας, κατακεραυνώνοντας και διάφορα ανεκδιήγητα δημοσιεύματα και ρεπορτάζ για τον Μπάλντοκ.

Αντέδρασε και ο ΠΣΑΠΠ: «Το παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας κόντρα στην Αγγλία θα διεξαχθεί κανονικά παρά την προσπάθεια της ελληνικής ομοσπονδίας για την αναβολή του, με πρόφαση τη μη εύρεση ημερομηνίας σε ένα ούτως ή άλλως απάνθρωπο, σε εργασιακό επίπεδο, καλεντάρι. Για ακόμη μια φορά αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις δε θα είχαν τον χρόνο να σκεφτούν τους διεθνείς μας. Να καταλάβουν επιτέλους ότι ο άνθρωπος θα πρέπει πάντα να είναι πάνω απ’ όλα».

Το καλεντάρι που αναφέρει ο ΠΣΑΠΠ είναι όντως γεμάτο. Και αυτό δεν αφορά την Ελλάδα μόνο προφανώς. Οι παίκτες-υπεραθλητές πλέον παίζουν 2 και 3 ματς την εβδομάδα, με συνεχή ταξίδια, με νέα φορμάτ διοργανώσεων και με πολλή κούραση.

Είχε προειδοποιήσει ο Ρόδρι της Σίτι και είχαν συμφωνήσει Γκουαρδιόλα και Αντσελότι: «έχουμε κουραστεί από τα πολλά ματς».

Η UEFA διακηρύττει τον σεβασμό σε όλες τις της διοργανώσεις. Άλλωστε και τα περιβραχιόνια συνήθως… γράφουν “Respect”.