Skip to main content

Έπαθαν ΣΥΡΙΖΑ… στο ΠΑΣΟΚ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Εάν σε κάτι συμφωνούν στο ΠΑΣΟΚ είναι ότι έχουν την «χρυσή ευκαιρία» για να αξιοποιήσουν την κατάσταση διάλυσης στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Ελλάδα τα θαύματα διαρκούν τρεις ημέρες, τόσο κράτησε και η εικόνα σύμπνοιας και πολιτικού πολιτισμού μετά το debate στο ΠΑΣΟΚ.

Και μετά άρχισαν τα όργανα, η εικόνα ομοψυχίας διαταράχθηκε και η αντιπαράθεση ξέφυγε μετά τις καταγγελίες του Χάρη Δούκα για τους ανθρώπους του Νίκου Ανδρουλάκη που κάνουν αναρτήσεις εναντίον του “υπερβαίνοντας τα εσκαμμένα”, με αποτέλεσμα να μπουν στο παιχνίδι και οι άλλοι υποψήφιοι. Λίγη ένταση στις πολιτικές αναμετρήσεις είναι πάντα χρήσιμη, αφού η πολλή ηρεμία δεν προσελκύει το ενδιαφέρον του κοινού. Υπό την προϋπόθεση όμως ότι η αντιπαράθεση γίνεται επί πολιτικού και δεν ξεπερνά κάποια όρια. Στις συγκεκριμένες καταγγελίες του Χάρη Δούκα, οι επιθέσεις που δέχθηκε ήταν επί προσωπικού και εν πολλοίς ανοίκειες. Υποστήριξε μάλιστα ότι από την πλευρά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ γίνεται προσπάθεια «δολοφονίας χαρακτήρα».

Η πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη απέρριψε τις κατηγορίες δηλώνοντας ότι «κανένας στενός συνεργάτης του κ. Ανδρουλάκη δεν έχει καταφερθεί με ανάρμοστο τρόπο εναντίον κανενός υποψηφίου». Την ευκαιρία άδραξε ο Παύλος Γερουλάνος εγκαλώντας και τους δύο ότι «δεν υπερασπίζονται την ενότητα του χώρου». Ακολούθησε η Άννα Διαμαντοπούλου λέγοντας:«Σύντροφοι, προσοχή μην κολλήσουμε ΣΥΡΙΖΑ!».

Η αντιπαράθεση προκαλεί το ενδιαφέρον των πολιτών και είναι κρίσιμο μέγεθος η συμμετοχή. Από την άλλη όμως αντανακλά και την συγκεχυμένη εικόνα που δίνουν οι δημοσκοπήσεις. Ο Νίκος Ανδρουλάκης νιώθει να απειλείται από τον Χάρη Δούκα, ενώ ο Παύλος Γερουλάνος και η Άννα Διαμαντοπούλου θέλουν να βελτιώσουν την θέση τους. Οι δημοσκοπήσεις πάντως δείχνουν διαφορετικά ποσοστά ανάλογα με τα κοινά στα οποία απευθύνονται τα ερωτήματα. Οι διαξιφισμοί μεταξύ των υποψηφίων θα παίξουν ρόλο και στις συμμαχίες που θα γίνουν στον δεύτερο γύρο.

Σε κάθε περίπτωση εάν σε κάτι συμφωνούν στο ΠΑΣΟΚ είναι ότι έχουν την “χρυσή ευκαιρία” για να αξιοποιήσουν την κατάσταση διάλυσης στον ΣΥΡΙΖΑ για να εδραιώσουν την δεύτερη θέση και την πρωτοκαθεδρία στην Κεντροαριστερά. Το πώς θα εξελιχθούν οι δέκα ημέρες που απομένουν είναι σε κάθε περίπτωση ερώτημα.