Skip to main content

Περί «woke» και άλλων δαιμονίων…

REUTERS/Isabel Infantes

Πρόκειται για περίπτωση σπάνια μεν

Η Αλγεριανή μποξέρ Ιμάν Κελίφ γεννήθηκε γυναίκα, μεγάλωσε ως γυναίκα και ζει ως γυναίκα. Δεν γνωρίζουμε -και ούτε μας αφορά- τον σεξουαλικό της προσανατολισμό, γνωρίζουμε όμως ότι πιθανώς είναι intersex. Κοινώς, η ανάπτυξη του φύλου της ήταν διαφορετική απ’ ό,τι στην πλειονότητα των γυναικών, λόγω, εκ γενετής, διαφορετικών χρωμοσωμάτων.

Πρόκειται για περίπτωση σπάνια μεν, υπαρκτή δε και οικεία στους περισσότερους εξ ημών, καθότι όλο και κάποια άλλη γυναίκα με αυξημένα επίπεδα (φυσικής) τεστοστερόνης έχουμε συναντήσει στη ζωή μας. Προφανώς δεν έχει συμβεί το ίδιο και στον (ακροδεξιό) αντιπρόεδρο της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος απεφάνθη -περίπου ως αυθεντία της βιολογίας- ότι η Κελίφ είναι «τρανς μποξέρ» και εντόπισε στο πρόσωπό της, και στην παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, το αποτύπωμα της νέας μεγάλης παγκόσμιας απειλής: της επέλασης της «woke ατζέντας».

Ο Σαλβανι κατήγγειλε «ράπισμα στο Ολυμπιακό ιδεώδες», ο ‘Ελον Μασκ και το Fox News (αμφότεροι μεταξύ των πιο ένθερμων υποστηρικτών του Τραμπ) συμφώνησαν και πλειοδότησαν και κάπως έτσι ξεκίνησε ο νέος παγκόσμιος κατακλυσμός στα social media. Τα fake news διέλυσαν την πραγματικότητα, η άγνοια συνάντησε την ομοφοβία και η κουλτούρα του μίσους βρήκε άλλοθι στο όνομα της ισότητας των γυναικών. Κατόπιν όλων αυτών, η διεθνής συνωμοσία των απανταχού «woke» κατήγαγε έναν ακόμη θρίαμβο: αφού κυρίευσε την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, εισέβαλε και στα ρινγκ του μποξ, επιβάλλοντας τη «μετάλλαξη της φύσης».

Θα ήταν ιλαροτραγικό, εάν δεν ήταν επικίνδυνο. Τόσο επικίνδυνο όσο το να μπαίνει σε διάλογο και διαπραγμάτευση ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και στη φύση μιας γυναίκας. Μιας οποιασδήποτε γυναίκας -είτε είναι Ολυμπιονίκης, είτε είναι μελαμψή, είτε λευκή και υπεράνω υποψίας…