Skip to main content

27 συμπτώσεις

Σύμπτωση, επιφοίτηση ή Γιουνγκιανή συγχρονικότητα, «μια, πάντα παρούσα, πραγματικότητα για εκείνους που έχουν τα μάτια να τη δουν»;

Παραξενιές της ιστορίας ή της θεωρίας των πιθανοτήτων. Οπως οι δολοφονίες των Τζον Κένεντι και Αβραάμ Λίνκολν; Ημέρα Παρασκευή, πριν από μια γιορτή, και οι δύο είχαν έναν φίλο που ονομαζόταν Μπίλι Γκρέιαμ, η γραμματέας του Κένεντι ήταν η Εβελιν Λίνκολν και ο γραμματέας του Λίνκολν, λεγόταν Κένεντι, οι διάδοχοι και των δύο ήταν αντιπρόεδροι με το όνομα Τζόνσον, ο Λίνκολν πυροβολήθηκε στο θέατρο «Φορντ», ενώ ο Κένεντι μέσα σε μια Λίνκολν, φτιαγμένη από τον Φορντ.

Στοπ. Αμφιβολίες γιοκ. Σύμπτωση, επιφοίτηση ή Γιουνγκιανή συγχρονικότητα, «μια, πάντα παρούσα, πραγματικότητα για εκείνους που έχουν τα μάτια να τη δουν»;

Τι είδε η Δικαιοσύνη; «Πλούσιο αποδεικτικό υλικό», από το οποίο «συνάγεται αναντίλεκτα ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως εμπλοκή με το κατασκοπευτικό λογισμικό predator ή οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο λογισμικό κρατικής υπηρεσίας και δη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), της Αντιτρομοκρατικής (ΔΑΕΕΒ) και γενικότερα της ΕΛ.ΑΣ. (υπουργείο Προστασίας του Πολίτη) ή οποιουδήποτε κρατικού λειτουργού».

Κατά τη διάρκεια του κυνηγιού, που ενσωματώνει στοιχεία παραμυθιού, μάθαμε -από τη διασταύρωση της λίστας της ΑΠΔΠΧ και του αρχείου της ΕΥΠ, που έφερε στο φως το Inside Story- ότι έναν στους τρεις στόχους του Predator τον άκουγε και η ΕΥΠ, κάποιους για διάστημα δύο ολόκληρων ετών, για λόγους εθνικής ασφάλειας. Από αυτούς τους 27, τους 22 τους άκουγαν νομότυπα το ίδιο διάστημα ή κοντινό με αυτό της απόπειρας μόλυνσής τους με Predator.

Οι πραγματογνώμονες, όμως, που διόρισε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, όταν είδαν τα στοιχεία, συμπέραναν πως οι διπλές/παράλληλες παρακολουθήσεις δεν έχουν σχέση καμία.

Συμπτώσεις, που μείνανε συμπτώσεις. Τίποτα το περίεργο, αν αλλάξεις σύνολο. Σε πάνω από 46.000 εισαγγελικές άρσεις στην τριετία 2020-2022, οι παρακολουθήσεις πολιτικών κι άλλων κρατικών είναι κλάσμα μικρό, πόσο μάλλον οι διπλές. Το ακούσαμε κι αυτό.

Συμπτώσεις και ψιλές διώξεις. Πλημμεληματικού χαρακτήρα μόνο σε κάποιους ιδιώτες.

Συμπτώσεις, εκπτώσεις, πτώσεις, στο αρχείο οι επιπτώσεις.