Skip to main content

Καλοκαιρινό… σπριντ

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στο κυβερνών κόμμα λένε πως ελήφθη το μήνυμα της κάλπης

Να «τρέξει» μια σειρά μεταρρυθμίσεων καλείται η κυβέρνηση εν μέσω θέρους, με την προσοχή να στρέφεται στην αντιμετώπιση της ακρίβειας αλλά και σε θέματα που άπτονται της καθημερινότητας των πολιτών. Περιθώρια για… χαλαρότητα λόγω θέρους δεν υπάρχουν, καθώς οι πολίτες αναμένουν να δρομολογηθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες σε θέματα πρώτης γραμμής.

Στο κυβερνών κόμμα λένε πως ελήφθη το μήνυμα της κάλπης και σημειώνουν πως θα επιταχυνθεί η υλοποίηση της μεταρρυθμιστικής ατζέντας, με την οποία είχε εκλεγεί η Νέα Δημοκρατία στις εθνικές εκλογές το 2023. Η πορεία των τιμών είναι δεδομένο πως είναι το θέμα που ενδιαφέρει πρωτίστως τα νοικοκυριά, ενώ σημαντικό είναι να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα σε πρόσθετα μέτρα και στη διασφάλιση της δημοσιονομικής σταθερότητας. Ωστόσο, παράλληλα με τη συζήτηση που έχει ανοίξει στο οικονομικό πεδίο, στόχος είναι να υλοποιηθούν μια σειρά αλλαγών σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από την υγεία και την παιδεία μέχρι την επιτάχυνση των προσλήψεων.

Βέβαια, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και οι ευρωπαϊκές αποφάσεις και μένει να φανεί αν αυτή την εβδομάδα στη Σύνοδο Κορυφής θα βγει τελικά λευκός καπνός για τα πρόσωπα σε κομβικές θέσεις. Άλλωστε η ευρωπαϊκή ατζέντα τους επόμενους μήνες θα είναι πλούσια και θα περιλαμβάνει μια σειρά θεμάτων, όπως οι αλλαγές στην κοινή αγροτική πολιτική, η συζήτηση για την ενιαία αμυντική πολιτική, το μεταναστευτικό κ.ά.

Αυτό πάντως που είναι σίγουρο είναι πως με όλα αυτά τα ανοιχτά θέματα δεν υπάρχουν περιθώρια για ένα χαλαρό καλοκαίρι και το επόμενο δίμηνο αναμένεται ένα… σπριντ.