Skip to main content

Τα 100 χρόνια της Ναυτεμπορικής, μέσα από τα μάτια του 11χρονου Οδυσσέα

(Φωτ. Papadakispress)

«Πρέπει να είστε τρελοί, αλλά ωραίοι τρελοί. Που αγαπάτε την εφημερίδα σας, που είναι πολύ όμορφη, καθόλου "γριά". Σαν να γεννήθηκε μόλις χθες. Μια όμορφη κοπέλα 100 ετών»

Λάβαμε την εξής επιστολή και την αναδημοσιεύουμε:

«Έμαθα από τη μητέρα μου που εργάζεται στη “Ναυτεμπορική” ότι η εφημερίδα σας γιόρτασε τα 100 της χρόνια. Και ήθελα να σας ρωτήσω: Δεν ξέρω πολλούς ανθρώπους να ζουν 100 χρόνια. Θα είναι πολύ “γριά” αυτή η Ναυτεμπορική; Πώς μπορεί να ζει τόσο πολύ;

Η μητέρα μου είπε ότι η εφημερίδα πέρασε πολλές όμορφες, αλλά και πολλές σκληρές στιγμές. Αλλά ζει ακόμη, γιατί έχει καλούς ανθρώπους που την αγαπάνε. Ανθρώπους που δουλεύουν μαζί με τη μαμά μου, αλλά και πολλούς πιστούς φίλους που την αγοράζουν.

Όλοι αυτοί κατάφεραν να φτάσουν την εφημερίδα σας ως εδώ. Για βραβείο, αυτοί που δουλεύουν με τη μητέρα μου πήγαν βαρκάδα σε ένα νησί που το λένε Αγκίστρι για να το γιορτάσουν.

Πήγαν σε μια ταβέρνα πάνω στη θάλασσα και πέρασαν πολύ ωραία, όπως μου είπε η μαμά μου. Τσούγκριζαν τα ποτήρια τους και λέγανε: “Και στα άλλα 100 χρόνια!”.

Παράξενη ευχή, γιατί εγώ στην προσευχή μου κάθε βράδυ παρακαλώ τον Θεό να μας έχει καλά την επόμενη μέρα. Και εσείς εύχεστε για τα επόμενα 100; Είστε λίγο τρελοί ή μου φαίνεται;

Αν κρίνω πάντως από το χαμόγελο της μαμάς μου όταν επέστρεψε ξημερώματα από τη βαρκάδα στο Αγκίστρι, πρέπει να είστε τρελοί, αλλά ωραίοι τρελοί. Που αγαπάτε την εφημερίδα σας, που είναι πολύ όμορφη, καθόλου “γριά”. Σαν να γεννήθηκε μόλις χθες. Μια όμορφη κοπέλα 100 ετών. Γι’ αυτό σας αγαπώ και εγώ».

* Ο Οδυσσέας Μαργέλος είναι 11 χρονών και πηγαίνει στην 5η Δημοτικού.

(Για την αντιγραφή Μιχάλης Ψύλος)