Μία κυρία, την οποία δεν γνώριζα, γιατί για ριάλιτι αγρόν ηγόρασα, κι ένας κύριος, ήρθαν τον Δεκέμβριο εις γάμου κοινωνία. Ήταν, λέει, ο γάμος της χρονιάς, τον πρόβαλαν σε πρωινές εκπομπές και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κέντρισαν το ενδιαφέρον της ΑΑΔΕ και «πάρε κόσμο δες» τι έκαναν οι συντελεστές. Της τελετής και της δεξίωσης.
Κάποιοι λειτουργούν «υπό άγνωστο φορολογικό καθεστώς», με ό,τι σημαίνει αυτό, άλλοι δεν έχουν καν ταμειακή. Σχεδόν όλοι διαφημίζουν δουλειές πολυτελείς, που αποδίδουν είτε ψιχία, είτε ζημία. Έκπληξη καμία, εκτός αν έχεις μόλις προσγειωθεί από Αρειανή αποικία. Σε γάμους και βαφτίσεις λίγες είν’ οι αποδείξεις.
Ο σουρεαλισμός, όμως, έχει συγκινήσεις και η νιόπαντρη εκπλήξεις. Μπορεί εδώ και ένα μήνα να διαλαλούσε ότι ο γάμος κόστισε γύρω στις 50.000 ευρώ, αλλά τώρα λέει ότι πλήρωσε ζερό. «Με τόσες γνωριμίες; Είναι όλα ανταποδοτικά», «συνεργασίες» για διαφημιστικούς λόγους, μέσα από τα stories.
Κατάλαβες, φτωχό μου κορίτσι και αγόρι; Προσωπικά δεν μεταφράζω τη σκηνή δραματικά.
Ψηλά τα ποτήρια. Ο Μπέκετ θα , τρωγε από τη ζήλια του τα μολύβια.
Η πραγματική είδηση δεν βρίσκεται στην ίδια τη φοροδιαφυγή, που πάντως μένει να αποδειχθεί. Τα κρατικά ταμεία δεν γεμίζουν με κουβέντες, αλλά από τη δύναμη της απόδειξης και της εφαρμογής. Αλλιώς ο λόγος είναι άκυρος. Μη μου το λες, έλεγξέ το, απόδειξέ το, είσπραξέ το.
Η είδηση δεν είναι το πάρτι κι οι χλιδάτοι. Άντε, να βρω κάτι στο γεγονός ότι από τη δημοσιότητα, που θα τους εξέθετε, δεν απέχουν.
Μπονζούρ και μπονσουάρ! Η Σουσού σου απαντά. «Στην τελική όλοι το κάνουν έτσι. Ποιοι πληρώνουν τη σήμερον ημέρα;».
Βγάλτα πέρα με παραοικονομία ίση με το 21% του ΑΕΠ, έναντι 17,8% μέσο όρο στους «27». 40 δισ. ευρώ την υπολογίζει η Τράπεζα της Ελλάδος χονδρικά.