Skip to main content

Λαύριο-Τσεσμέ: Σήμερα τα εγκαίνια της νέας ακτοπλοϊκής γραμμής

Μία νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση με λιμάνι της Τουρκίας εγκαινιάζεται σήμερα στις 17.00 από το Λαύριο. Πρόκειται για την ακτοπλοϊκή γραμμή Λαύριο-Τσεσμέ, με στόχο να παραμείνει ενεργή όλο τον χρόνο και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το πλοίο το Kaunas που θα εκτελεί το δρομολόγιο, είναι κατασκευής 1989, έχει μήκος 191 μέτρα και έχει πιστοποιηθεί από το Lloyd’ s Register. Λόγω της μεγάλης χωρητικότητας και του ύψους του γκαράζ του μπορεί να μεταφέρει τροχήλατα εμπορεύματα ειδικών διαστάσεων, ενώ διαθέτει και ελικοδρόμιο. Επίσης, οι επιβάτες μπορούν να έχουν στη διάθεσή τους καμπίνες, εστιατόριο, καφετέρια, γυμναστήριο, παιδότοπο και καζίνο.

Η διάρκεια του ταξιδιού προβλέπεται να είναι οκτώ ώρες και αναμένεται να μειώσει αισθητά τον χρόνο μετάβασης από την Ευρώπη προς την Τουρκία για μεγάλο αριθμό ταξιδιωτών και οδηγών φορτηγών.

Το πλοίο θα αναχωρεί στις 22:00 από το Τσεσμέ και θα φθάνει στο Λαύριο στις 6:00 την άλλη ημέρα και θα αναχωρεί στις 22:00 από το Λαύριο και θα φθάνει στο Τσεσμέ στις 6:00 την άλλη ημέρα.