Skip to main content

Στη GIC περνάει η συμμετοχή της BlackRock στη GasLog

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το τέταρτο τρίμηνο του 2024

Στην επενδυτική εταιρεία GIC περνάει η συμμετοχή της BlackRock στην εταιρεία διαχείρισης LNG carriers GasLog. Η BlackRock διατηρούσε ποσοστό 45% των μετοχών της GasLog από την περίοδο που η εταιρεία αποχώρησε από το αμερικανικό χρηματιστήριο.

Η Blenheim Holdings Ltd., η οποία ανήκει εξ ολοκλήρου στην οικογένεια Λιβανού, και το Ίδρυμα Ωνάση θα διατηρήσουν τις αντίστοιχες συμμετοχές τους, ύψους περίπου 55% στη GasLog.

«Η GasLog απολαμβάνει μια εξαιρετική συνεργασία με τη BlackRock από το 2021 και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου συνέχισε να δημιουργεί έναν παγκόσμιας κλάσης στόλο σύγχρονων πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου που εξυπηρετεί μερικούς από τους κορυφαίους ενεργειακούς φορείς παγκοσμίως. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε την GIC ως νέο εταίρο μας», δήλωσε ο Πήτερ Λιβανός, πρόεδρος της GasLog.

«Ο μακροπρόθεσμος επενδυτικός ορίζοντας της GIC και η εστίαση στην ασφάλεια και τη λειτουργική αριστεία ευθυγραμμίζονται με τις εταιρικές αξίες της GasLog. Η GIC έχει ιστορικό επιτυχίας στην υποστήριξη επιχειρήσεων ενεργειακών υποδομών, ενισχύοντας περαιτέρω τα βασικά πλεονεκτήματα και την κεφαλαιακή ευελιξία της GasLog. Η παγκόσμια εμβέλειά τους θα μας ωφελήσει επίσης καθώς επιδιώκουμε ελκυστικές ευκαιρίες ανάπτυξης στο μέλλον», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το τέταρτο τρίμηνο του 2024 με την επιφύλαξη των κανονιστικών εγκρίσεων και των συνήθων προϋποθέσεων ολοκλήρωσης.

Ο στόλος της GasLog αποτελείται από 36 πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (34 στο νερό και δύο υπό κατασκευή) και ένα ποσοστό 20% σε έναν πλωτό τερματικό σταθμό αποθήκευσης και επαναεριοποίησης.

Η GIC είναι μια επενδυτική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1981 ως διαχειριστής των συναλλαγματικών διαθεσίμων της Σιγκαπούρης.