Skip to main content

TΕΝ: Κορυφαία εταιρεία δεξαμενόπλοιων για το 2024

Στα International Tanker Shipping & Trade Awards, που απονεμήθηκαν στο Λονδίνο

Το βραβείο «Tanker Operator of the Year» παρέλαβε η Tsakos Energy Navigation (ΤΕΝ), συμφερόντων του Νίκου Τσάκου, στο πλαίσιο των International Tanker Shipping & Trade Awards, που έλαβαν χώρα στο Λονδίνο.

Η TEN έλαβε το βραβείο του κορυφαίου διαχειριστή δεξαμενοπλοίων από κοινού με την εταιρεία ΑΕΤ που έχει έδρα τη Σιγκαπούρη, με τον Co-Chief Financial Officer της ελληνικής εταιρείας, Χάρη Κοσμάτο, να τονίζει πως «η ΤΕΝ είναι πρωτοπόρος στην ανανέωση του στόλου και στην καινοτομία. Καινοτομία που πρέπει να είναι πραγματική, διαρκής και με τον ανθρώπινο παράγοντα στον πυρήνα της».

Ο ίδιος υπογράμμισε στην ομιλία του πως «κοιτάζοντας τους διεκδικητές αυτού του υψηλού κύρους βραβείου, όλοι τους βαριά ονόματα του κλάδου, νιώθουμε ακόμα πιο περήφανοι που είμαστε εμείς που επιλεχθήκαμε ως η κορυφαία εταιρεία διαχείρισης δεξαμενόπλοιων της χρονιάς».

Σε ανακοίνωσή της η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ναυτιλιακή εταιρεία τόνισε πως παραμένει αταλάντευτη στη δέσμευσή της για ασφάλεια, λειτουργική αριστεία και καινοτομία. Αυτό, σύμφωνα με την ΤΕΝ, αναγνωρίστηκε από τα Tanker Shipping & Trade Awards.

Από την πλευρά του, ο κ. Γιώργος Σαρόγλου, πρόεδρος & COO της TEN, εξέφρασε την «τεράστια χαρά του και την απέραντη περηφάνια του που οι αφανείς ήρωες πίσω από μία επιτυχημένη εταιρεία λαμβάνουν την αναγνώριση που τους αξίζει, καθώς δημιουργούν τα θεμέλια που καλούμαστε να χτίσουμε πάνω τους οι υπόλοιποι».

Η Tsakos Energy Navigation διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο dual fuel δεξαμενόπλοιων τύπου aframax (συνολικά η ΤΕΝ διαθέτει 74 πλοία, εκ των οποίων τα 12 είναι υπό ναυπήγηση).

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα έξι από αυτά είναι διπλού καυσίμου – dual fuel Afrmaxes tankers, τα οποία μπορούν να καίνε και υγροποιημένο φυσικό αέριο εκτός από συμβατικά καύσιμα.