Skip to main content

Οι Χούθι υποστηρίζουν ότι στόχευσαν με drones το Megalopolis της Costamare

Megalopolisi – Costamare

Oι ναυτιλιακές υπηρεσίες ασφαλείας  δεν έχουν αναφέρει κανένα περιστατικό που να αφορά το εν λόγω πλοίο

Το Containers ship Megalopolis με σημαία Μάλτας  που ανήκει στην εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο εταιρεία  Costamare και ανήκει στο στόλο της AP Moller-Maersk έβαλαν στο στόχο με μη επανδρωμένα αεροσκάφη οι Χούθι.

Οπως αναφέρει το Reuters ο εκπρόσωπος των ένοπλων δυνάμεων των Χούθι, Γιάχια Σαρίι, ανακοίνωσε την επιχείρηση στον ιστότοπο της ομάδας για τα μέσα ενημέρωσης και σε ανάρτηση στο X επισημαίνοντας ότι ένας αριθμός μη επανδρωμένων αεροσκαφών στόχευσε το πλοίο ενώ βρισκόταν στην Αραβική Θάλασσα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Εξηγώντας την υποστηριζόμενη επιχείρηση, ο Saree εξέφρασε την υποστήριξή του τόσο στη Χεζμπολάχ στο Λίβανο όσο και στη Χαμάς στη Γάζα, ο ηγέτης της οποίας σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με τις ισραηλινές δυνάμεις την Τρίτη.

Αντίποινα για τη δολοφονία Σινουάρ

«Ο μαρτυρικός θάνατος του μεγάλου ηγέτη Γιαχία Σινουάρ θα αυξήσει μόνο την αντίσταση και την αποφασιστικότητα όλων των ελεύθερων ανθρώπων στον κόσμο να συνεχίσουν τον δρόμο της απελευθέρωσης και της νίκης», είπε.

Πάντως έως τώρα οι ναυτιλιακές υπηρεσίες ασφαλείας  δεν έχουν αναφέρει κανένα περιστατικό που να αφορά το εν λόγω πλοίο που σύμφωνα με το marine traffic το Megalopolis εντοπίζεται ανοιχτά του Μιρμπάτ στο Ομάν.

Το υπό σημαία Μάλτας containership  4.957-teu (κατασκευασμένο το 2013) έχει ασφάλιση από τη Σουηδική Λέσχη και είναι ταξινομημένο από την DNV.