Skip to main content

4ο Olympic Yacht Show: Νέο ρεκόρ επισκεψιμότητας στο premium in-water show της Ελλάδας

default

Περισσότεροι από 20.000 επισκέπτες - 130 σκάφη μέσα στο νερό

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο Olympic Yacht Show, που πραγματοποιήθηκε 10-13 Οκτωβρίου στην Olympic Marine, στο Λαύριο.

Περισσότεροι από 20.000 λάτρεις του είδους είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν στο πλωτό τμήμα περισσότερα από 130 σκάφη απ’ όλες τις κατηγορίες motor και sailing yachts, catamarans και dayboats, performance boats, ribs, καθώς και να ξεναγηθούν από τους ειδικούς.

Το Olympic Yacht Show θέτει σε πρώτη γραμμή τα ελληνικά ναυπηγεία, τα οποία και αποτελούν πόλο έλξης για όλη την Ευρώπη. Η πλειοψηφία της αγοράς και των premium μοντέλων έδωσε ισχυρό παρών στη μεγαλύτερη εκδήλωση για το σκάφος και τη θαλάσσια αναψυχή.

Φέτος, η επισκεψιμότητα από τις ξένες χώρες κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα, δημιουργώντας ένα σημαντικό asset για την ελληνική επιχειρηματική σκηνή του yachting. Επιπλέον, οι ξένοι οίκοι και τα ναυπηγεία έχουν θέσει ως σημείο συνάντησης την ελληνική εκδήλωση.

Όπως δήλωσε ο εμπνευστής και επικεφαλής του Olympic Yacht Show, Γεράσιμος Γερολυμάτος, «το Olympic Yacht Show έχει καταστεί το βασικό εργαλείο της αγοράς. Μια γόνιμη πλατφόρμα επικοινωνίας. Ένα διεθνές ραντεβού με διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση. Φέτος επέστρεψε μεγαλύτερο και πλουσιότερο με πολλές πρεμιέρες, σε ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο. Τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη διοργάνωση, η δυναμική της έκθεσης δεν προβάλει μόνο τον θαλάσσιο τουρισμό, αλλά προσδίδει προστιθέμενη αξία στη χώρα μας».

Στο φετινό Show συμμετείχαν περισσότεροι από 90 εκθέτες, εκπροσωπώντας πάνω από 400 brands, ενώ οι εταιρείες από το εξωτερικό που ήρθαν για πρώτη φορά στην έκθεση εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους για την επιτυχημένη διοργάνωση, κλείνοντας ήδη θέση για το 5ο Olympic Yacht Show.

Η μεγαλύτερη πλωτή έκθεση σκαφών αναψυχής της Ελλάδας άνοιξε τις πύλες της την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, με την παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής και επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας. Από το βήμα των εγκαινίων απηύθυναν χαιρετισμό ο Γεράσιμος Γερολυμάτος, επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής του Olympic Yacht Show, ο κ. Προκοπίου, ιδιοκτήτης της Olympic Marine, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Στέφανος Γκίκας, η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Βασίλης Οικονόμου, ο γενικός γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, και ο Α’ υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχος Λ.Σ. Δρόσος Ρεΐζης.

Ξεχωριστή στιγμή κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του 4ου Olympic Yacht Show ήταν η απονομή τιμητικών βραβείων σε προσωπικότητες του κλάδου για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη του yachting και την υποστήριξή τους στο Show. Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν οι Γιώργος Προκοπίου, ο Βασίλης Αποστολόπουλος, Κωνσταντίνος Κορωνάκης, Γιώργος Κυριαζάκος, Πέτρος Ρηγινός, Λάζαρος Ζαρίφης, Ιωάννης Κουρούνης και Γιώργος Βερνίκος, καθώς και οι εταιρείες Atalanta Marine και Athenian Yachts.

Το Olympic Yacht Show 2024 πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Αθηνών, της Ένωσης Μαρινών Ελλάδος, της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος, του Πανελλήνιου Συλλόγου Εφοδιαστών Πλοίων και Εξαγωγέων, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και του δήμου Λαυρεωτικής.