Skip to main content

Ο Γιάννης Ξυλάς διαδέχθηκε τον Δημήτρη Φαφαλιό στο πηδάλιο της Intercargo

Αρχαιρεσίες στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της Intercargo στο Λονδίνο

Αλλαγή σκυτάλης με ελληνικό πρόσημο στο πηδάλιο της Διεθνούς Ένωσης Πλοιοκτητών Ξηρού Φορτίου – Intercargo.

Στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της Intercargo στο Λονδίνο, πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες με τον κ. Γιάννη Ξυλά να εκλέγεται πρόεδρος, μετά τον κ. Δημήτρη Φαφαλιό που ολοκλήρωσε τη θητεία του, μετά από έξι χρόνια που ήταν στην προεδρία.

Αντιπρόεδροι του διοικητικού συμβουλίου της Intercargo από το 2025  θα είναι ο κ. Uttam Kumar Jaiswal της Pacific Basin Shipping Limited και η κα. Μεταξία Ψάλτη, της Neda Maritime Agency.

Δημήτρης Φαφαλιός

Έτσι, ο κ. Uttam Kumar Jaiswal παραμένει στη θέση που κατείχε στο ΔΣ της IΝΤERCARGO, ενώ η κ. Ψάλτη αντικαθιστά τον τέως Αντιπρόεδρο κ. Σπύρο Ταράση. Παράλληλα, ο κ. Δημήτρης Φαφαλιός ανακηρύχθηκε Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης.

Ναυτική ιστορία άνω των 130 ετών

Η οικογένεια Ξυλά, είναι μια παραδοσιακή ναυτική οικογένεια της Χίου, και πιο συγκεκριμένα από τα Καρδάμυλα, με ναυτική ιστορία άνω των 130 ετών.

Ο κ. Ξυλάς έχει μεγάλη εμπειρία στην θεσμική εκπροσώπηση του κλάδου, αφού είναι για χρόνια στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (σήμερα είναι Ταμείας του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Ε.Ε) ενώ είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της HELMEPA.  Παράλληλα είχε διατελέσει και πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά.

Σε επιχειρηματικό επίπεδο ο κ. Ξυλάς είναι επικεφαλής των ναυτιλιακών εταιρειών Ariston Navigation Corp. και της “Μέλισσα” Ναυτική Εταιρεία.