Skip to main content

WISTA International: Επανεξελέγη πρόεδρος η Έλπη Πετράκη

Για άλλα 2 χρόνια στην ηγεσία του μη κερδοσκοπικού οργανισμού-φωνή των γυναικών στελεχών επιχειρήσεων στη ναυτιλία

Πρόεδρος της WISTA International επανεξελέγη η Έλπη Πετράκη, κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης, που διεξήχθη στη Λεμεσό της Κύπρου.

Η θητεία της κ. Πετράκη στην ηγεσία του μη κερδοσκοπικού οργανισμού. που αποτελεί τη φωνή των γυναικών στελεχών επιχειρήσεων στη ναυτιλία από το 1974, ανανεώθηκε για ακόμη δύο χρόνια, γεγονός που καταδεικνύει τη δυναμική που έχει η ελληνική ναυτιλία στις διεθνείς ενώσεις.

Σε ανάρτησή της στο linkedin, η Έλπη Πετράκη ανέφερε πως στη γ.σ. ανακοινώθηκε η ίδρυση τριών νέων εθνικών οργανώσεων WISTA (Κίνα, Ονδούρα και Κόστα Ρίκα, ανεβάζοντας το σύνολο σε 62), καθώς και ένα νέο Μετοχικό Ταμείο για εθνικές ενώσεις που θα προσφέρουν οικονομική υποστήριξη σε χώρες που πλήττονται από οικονομικές προκλήσεις.

Αναφερόμενη στις εργασίες του συνεδρίου της WISTA International, η επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού τόνισε ότι οι συζητήσεις κάλυψαν θέματα όπως ο ρόλος της τεχνολογίας, ο αντίκτυπος της κοινωνικοοικονομικής αναταραχής και της νομοθεσίας στην καινοτομία, το ανθρώπινο στοιχείο της ναυτιλίας και οι προκλήσεις με τις ελλείψεις ναυτικών και τη χρηματοδότηση πράσινων έργων στον τομέα.

«Σε μια εκδήλωση που σηματοδοτεί την επέτειο-ορόσημο και γιορτάζει την εξέλιξή της για 5 δεκαετίες, η WISTA συνεχίζει να υπάρχει για κάποιο λόγο – ως επαγγελματική οργάνωση που έχει σχεδιαστεί για να ενδυναμώσει τις γυναίκες στη ναυτιλιακή βιομηχανία χτίζοντας γέφυρες που δημιουργούν συνέργειες μεταξύ όλων των φύλων», επεσήμανε – μεταξύ άλλων – η κ. Πετράκη, εκφράζοντας παράλληλα ταπεινότητα και τιμή για την επανεκλογή της.