Skip to main content

DPort Services: Συναντήσεις με τα σωματεία των λιμενεργατών στο ΣΕΠ για τα ΒΑΕ

Στη βάση της απόφασης του ΣτΕ

Ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη υπαγωγή των λιμενεργατών της προβλήτας 2 και 3 στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά στο καθεστώς βαρέων και ανθυγιεινών (ΒΑΕ), μετά από σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που δημοσιοποιήθηκε.

Όπως αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η DPort Services Services, η εταιρεία που προσφέρει ένα ολοκληρωμένο σύστημα λιμενικών υπηρεσιών και διαχείρισης φορτίων στις προβλήτες 2 και 3 στο λιμάνι του Πειραιά, «η απόφαση του ΣτΕ ακυρώνει την παράτυπη ένταξη που πραγματοποιήθηκε μέσω της εγκυκλίου 46/2018 του ΕΦΚΑ και επιβεβαιώνει την ανάγκη να τηρείται η προβλεπόμενη νόμιμη διαδικασία».

Επισημαίνει επίσης ότι η εξέλιξη αυτή ενισχύει τη δέσμευση της εταιρείας για διαφάνεια, δικαιοσύνη και την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ενώ σημειώνει ότι είναι σε αναμονή για τις απαραίτητες διευκρινίσεις που αφορούν τη διαδικασία υποβολής των ενσήμων και την τακτοποίηση των σχετικών οφειλών.

Επισημαίνεται εξάλλου ότι στο πλαίσιο αυτό η DPort διαβεβαιώνει όλους τους εργαζομένους ότι «θα φροντίσει ώστε να μην υπάρξει καμία οικονομική επιβάρυνση για το παρελθόν και ότι προτεραιότητα παραμένει η προστασία και στήριξη των εργαζομένων».

«Στεκόμαστε δίπλα σας με απόλυτη συνέπεια και αφοσίωση, όπως κάνουμε διαχρονικά. Η DPort δεν είναι απλώς μια επιχείρηση, είναι μια ομάδα ανθρώπων με κοινές αξίες και στόχους. Είμαστε αφοσιωμένοι στη διασφάλιση των δικαιωμάτων σας, στην προάσπιση των συμφερόντων σας και στη διαρκή φροντίδα για το καλό σας» τονίζεται στην ανακοίνωση της Dport.

Η Dport θα έχει συναντήσεις και με τα τρία σωματεία του χώρου, με σκοπό να τα ενημερώσει για τις επόμενες κινήσεις.