Skip to main content

Seanergy Maritime Holdings: Στις 4 Νοεμβρίου η γενική συνέλευση των μετόχων

Πηγή φωτ. facebook.com/seanergy.maritime

Το Διοικητικό Συμβούλιο συστήνει ομόφωνα στους μετόχους να ψηφίσουν «υπέρ» των υποψηφίων της Seanergy

Η Seanergy Maritime Holdings ξεκίνησε τις προετοιμασίες για την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της στις 4 Νοεμβρίου, ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης στην υφιστάμενη διοίκηση.

Οι μέτοχοι που είναι εγγεγραμμένοι ως κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης της 19ης Σεπτεμβρίου 2024, θα έχουν δικαίωμα ψήφου στη συνέλευση. Η Εταιρεία απέστειλε επίσης επιστολή προς τους μετόχους της Seanergy στην οποία τονίζεται η δέσμευση της Διοικητικού Συμβουλίου και της διοικητικής ομάδας για την επίτευξη αξίας για όλους τους μετόχους της Seanergy και πώς η συνεχής εκτέλεση του στρατηγικού σχεδίου της Εταιρείας την έχει τοποθετήσει σε θέση να συνεχίσει να να προσφέρει κορυφαίες και βιώσιμες αποδόσεις στους μετόχους της μέσα στον κύκλο.

Σε επιστολή που δόθηκε στη δημοσιότητα, το σημερινό πενταμελές διοικητικό συμβούλιο γύρω από τον διευθύνοντα σύμβουλο Σταμάτη Τσαντάνη καλεί τους μετόχους να ανανεώσουν τη θητεία των δύο υφιστάμενων μελών του διοικητικού συμβουλίου που είναι προς επανεκλογή, απορρίπτοντας παράλληλα τους υποψηφίους του Γ. Οικονόμου ο οποίος κατέχει το 9% της εταιρείας.

Στο υλικό που συνοδεύει την επιστολή, η Seanergy ισχυρίζεται ότι ο εφοπλιστής Γ. Οικονόμου κίνησε δικαστική διαδικασία εναντίον της εταιρείας τον Μάρτιο, επιδιώκοντας να αποκτήσει τον ουσιαστικό έλεγχο του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας και της εταιρικής στρατηγικής της αντικαθιστώντας δύο από τους διευθυντών της εταιρείας με δικούς του υποψηφίους που συνδέονται στενά με την εταιρεία και ζητώντας τις παραιτήσεις της των υπόλοιπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Seanergy.

«Οι στοχευμένες και επιτυχημένες ενέργειες της Seanergy έχουν εξελίξει την εταιρεία σε κορυφαίο καθαρόαιμο, προσανατολισμένο στην ανάπτυξη διαχειριστή Capesize με σημαντικές δυνατότητες δημιουργίας αξίας που είναι σε καλή θέση για να συνεχίσει να προσφέρει κορυφαίες και βιώσιμες αποδόσεις στους μετόχους», αναφέρεται στην επιστολή. Επισημαίνεται επίσης ότι οι υποψήφιοι διευθυντές της Seanergy με υψηλά προσόντα και δέσμευση είναι αποδεδειγμένοι ηγέτες με την συνδυασμένη τεχνογνωσία για να ηγηθούν και να εποπτεύσουν μια σημερινή δημόσια ναυτιλιακή εταιρεία, συμπεριλαμβανομένων στο εμπόριο εμπορευμάτων, στα χρηματοοικονομικά, στη διαχείριση τραπεζών και στις κεφαλαιαγορές.