Skip to main content

Συνεργασία ναυτιλιακής τεχνολογίας μεταξύ Latsco και MAN

Ο Αντώνης Γεώργαντζης, Chief Operating Officer της Latsco

Ανταλλαγή γνώσεων και δεδομένων μεταξύ των δύο εταιρειών, με στόχο τη βελτίωση της απόδοσης και αξιοπιστίας των κινητήρων της MAN στα πλοία της Latsco

Συμφωνία συνεργασίας με τη MAN PrimeServ, το τμήμα after sales της MAN Energy Solutions, υπέγραψε η Latsco Marine Management Inc (LMM), συμφερόντων Πάρη Κασιδόκωστα Λάτση.

Η συμφωνία αυτή αποτελεί μέρος μιας σειράς συνεργασιών που ξεκίνησε η MAN Digital Denmark, εστιάζοντας σε καινοτόμες λύσεις και προωθώντας τη στενή συνεργασία με βασικούς πελάτες και ενδιαφερόμενους φορείς του κλάδου.

Η συνεργασία Latsco-MAN επικεντρώνεται στην ανταλλαγή γνώσεων και δεδομένων μεταξύ των δύο εταιρειών, με στόχο τη βελτίωση της απόδοσης και της αξιοπιστίας των κινητήρων της MAN στα πλοία της Latsco.

Κατά τη διάρκεια της 24μηνης συνεργασίας, οι ομάδες θα πραγματοποιούν τακτικές συναντήσεις για την ανάπτυξη και δοκιμή ψηφιακών προϊόντων, αλγορίθμων και λογισμικού που έχουν σχεδιαστεί για τη βελτίωση της επιχειρησιακής απόδοσης και των στρατηγικών συντήρησης.

Ο Αντώνης Γεώργαντζης, Chief Operating Officer της Latsco, εξέφρασε τον ενθουσιασμό της εταιρείας για τη συνεργασία: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με τη MAN PrimeServ, έναν ηγέτη του κλάδου, για την προώθηση της ναυτιλιακής τεχνολογίας. Αυτή η συνεργασία ενισχύει τη δέσμευσή μας να βελτιώσουμε την ασφάλεια, την αξιοπιστία και την αποδοτικότητα του στόλου μας, ενώ παράλληλα χρησιμοποιούμε καινοτόμες λύσεις με βάση τα δεδομένα που συμβάλλουν στη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα».

Από την πλευρά του, ο Michael Petersen, αντιπρόεδρος και επικεφαλής της PrimeServ Δανίας, δήλωσε: «Η συμφωνία αυτή θα μας δώσει πρόσβαση σε ανεκτίμητες πληροφορίες από έναν σημαντικό παράγοντα του κλάδου και θα μας παράσχει ουσιαστική τεχνογνωσία σχετικά με την καθημερινή στρατηγική λειτουργία ενός ποικιλόμορφου στόλου. Η απόκτηση πρόσβασης σε έναν τόσο καινοτόμο στόλο θα αποδειχθεί επωφελής για εμάς κατά την ανάπτυξη και δοκιμή νέων προϊόντων, ιδίως όσον αφορά την επιχειρησιακή ανατροφοδότηση που θα λάβουμε τόσο από το πλήρωμα όσο και από το τεχνικό προσωπικό της ξηράς».

Με τη σειρά του, ο Ιάσονας Ζαχαριουδάκης, διευθυντής Επιχειρησιακής Τεχνολογίας και Διαχείρισης Ενέργειας της Latsco, σημείωσε: «Η ενσωμάτωση της τεχνογνωσίας της MAN PrimeServ με τις επιχειρησιακές μας δυνατότητες αποτελεί ένα σημαντικό άλμα προς τα εμπρός για τη βελτιστοποίηση της συντήρησης και της λειτουργίας. Συνεργαζόμενοι στενά με τη ΜΑΝ, τοποθετούμαστε στην πρώτη γραμμή της δοκιμής καινοτόμων ψηφιακών εργαλείων που θα θέσουν νέα πρότυπα για την απόδοση του στόλου».

Τέλος, ο Stig Holm, επικεφαλής του Marine and Power Digital Denmark, τόνισε: «Επικεντρώνοντας σε συμπράξεις και συνεργασίες με εταιρείες όπως η LMM, είμαστε σε θέση να βελτιστοποιήσουμε πλήρως την πελατοκεντρική μας προσέγγιση. Ανυπομονούμε για τα αποτελέσματα που θα επιφέρει αυτή η συμμαχία με στόχο την ανάπτυξη νέων ψηφιακών εργαλείων προς όφελος του στόλου της LMM και, τελικά, των στόλων ολόκληρης της πελατειακής μας βάσης».

Αυτή η συνεργασία αποτελεί παράδειγμα της συνεχούς δέσμευσης της Latsco για λειτουργική αριστεία και τεχνολογία αιχμής, με στόχο να βρίσκεται πάντα ανάμεσα στους ηγέτες της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας.