Skip to main content

Blue Star Paros: Η Π.Ε.Π.Ε.Ν. χαιρετίζει την παρέμβασή του και τη διάσωση των 6 επιβατών του ταχύπλοου

Η Πανελλήνια Ενωση Πλοιάρχων, χαιρετίζει τη καθοριστική παρέμβαση του πληρώματος του BLUE STAR PAROS στη διάσωση 6 επιβαινόντων ταχυπλόου βόρεια της Πάρου

Την καίρια και καθοριστική παρέμβαση του πληρώματος του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου BLUE STAR PAROS, στη διάσωση 6 επιβατών ταχυπλόου που υπό αδιευκρίνιστη αιτία παρουσίασε εισροή υδάτων και βυθίστηκε 3,5 ν.μ. βόρεια της Πάρου το βράδυ της περασμένης Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου χαιρετίζει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού.

«Όλοι διαπίστωσαν ότι εξαιτίας των άμεσων και αποτελεσματικών ενεργειών των πλοιάρχων και των άλλων ναυτικών του πλοίου, διασώθηκαν στη κυριολεξία την τελευταία στιγμή οι έξι επιβαίνοντες του ταχυπλόου που βυθίστηκε υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες” τονίζει η Πανελλήνια Ενωση Πλοιάρχων. Αναφέρει επίσης ότι “το περιστατικό αυτό δεν είναι μοναδικό καθώς Έλληνες Πλοίαρχοι έχουν επανειλημμένα αποδείξει με τον ανθρωπισμό που τους διακρίνει, τη σημασία που αποδίδουν στην ανθρώπινη ζωή και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον έχουν διασώσει αμέτρητο αριθμό συνανθρώπων μας, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλες τις Θάλασσες, σε όλους τους Ωκεανούς” .

Σημειώνεται ότι οι 6 ημεδαποί επιβαίνοντες του ταχυπλόου μεταξύ και ένα υπήκοος Λιβάνου περισυνελέγησαν άμεσα από το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο ¨ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΡΟΣ¨  που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Νάξου.

Το ταχύπλοο 3,5 ναυτικά μίλια βόρεια της Πάρου υπό αδιευκρίνιστη αιτία άρχισε να βάζει  νερά και στη συνέχεια βυθίστηκε.

Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Νάξου, ένας εκ των διασωθέντων μεταφέρθηκε, λόγω τραυματισμού του στο πόδι από το συμβάν, στο Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Νάξου, όπου  είναι καλά στην υγεία του.