Skip to main content

Επιχείρηση διάσωσης από το πλήρωμα του «Alpha Optimism» της Alpha Bulkers

Το «Alpha Optimism» βρισκόταν εν πλω μεταξύ της ηπειρωτικής Μαλαισίας και του Βόρνεο

Πέντε ψαράδες που το σκάφος τους βυθιζόταν, διέσωσε το πλήρωμα του «Alpha Optimism» της Alpha Bulkers, του ναυτιλιακού ομίλου της κας Άννας Αγγελικούση.

Το «Alpha Optimism» βρισκόταν εν πλω μεταξύ της ηπειρωτικής Μαλαισίας και του Βόρνεο όταν το πλήρωμά του αντιλήφθηκε το βυθιζόμενο σκάφος.

Σύμφωνα με την εταιρεία, «το πλήρωμά μας, ενώ εκτελούσε τα καθήκοντά του, παρατήρησε ότι ένα αλιευτικό σκάφος βυθιζόταν και πέντε άτομα με σωσίβια βρίσκονταν ακόμα επάνω. Αμέσως ο πλοίαρχος μας ενεργοποίησε τον γενικό συναγερμό και ενημέρωσε την εταιρεία μας. Δώσαμε εντολή στον καπετάνιο μας Απόστολο Πουλαδιά να ξεκινήσει την επιχείρηση διάσωσης και τη διάσωση των ανθρώπων».

«Η εταιρεία μας είναι πολύ ευαισθητοποιημένη σε τέτοιου είδους θέματα. Αυτή είναι η φιλοσοφία των Ελλήνων ναυτικών», σημειώνει η Alpha Bulker, και προσθέτει ότι ο «πλοίαρχος και το πλήρωμά μας κατάφεραν να τους διασώσουν όλους. Επί του παρόντος, είναι ασφαλείς στο πλοίο μας Mv Alpha Optimism. Τους προσφέραμε φαγητό, ρούχα και όλα τα απαραίτητα καθώς φαίνεται ότι βρίσκονταν στο αδρανές αλιευτικό σκάφος τους για αρκετές ημέρες, χωρίς κανένα άλλο πλοίο ή σκάφος να επιχειρήσει να τους σώσει.

Όλοι τους έχουν ινδονησιακή υπηκοότητα».

«Θα θέλαμε να συγχαρούμε τον πλοίαρχο και το πλήρωμά μας για τον επαγγελματισμό τους», σημειώνει η Alpha Bulkers

Η Alpha Bulkers με συντονιστή από τα γραφεία στην Αθήνα τον κ. Νικόλαο Νικολάου Operations Manage, είναι σε επαφή με την SAR Ινδονησίας προκειμένου να αποβιβαστούν με ασφάλεια.