Skip to main content

Σύστημα τεχνητής νοημοσύνης για τη Helllenic Hull από την Concirrus

Ο Ηλίας Τσακίρης

Οι δύο εταιρείες προωθούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό στις ασφαλιστικές δραστηριότητες

Η Concirrus, πάροχος συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης στις ναυτασφαλίσεις, ένωσε τις δυνάμεις της με τη Hellenic Hull Management (HMA), για να ενισχύσει και να βελτιστοποιήσει τις εργασίες της HMA.

Στόχος της συνεργασίας αυτής είναι η αξιοποίηση της τεχνολογίας της Concirrus παράλληλα με την παραδοσιακή τεχνογνωσία underwriting, επιτρέποντας στην HMA να διατηρήσει την αριστεία της σε μια ολοένα και πιο πολύπλοκη και ανταγωνιστική αγορά.

Ο κλάδος των ναυτασφαλίσεων αντιμετωπίζει προκλήσεις όσον αφορά τον εκσυγχρονισμό των λειτουργιών, την τήρηση αυστηρών κανονισμών και τη διαχείριση των αυξανόμενων δεδομένων. Οι παραδοσιακές μέθοδοι underwriting αντιμετωπίζουν προκλήσεις ώστε να  συμβαδίσουν με τις τεχνολογικές εξελίξεις και την πολυπλοκότητα του παγκόσμιου εμπορίου, οδηγώντας σε αναποτελεσματικότητα και χαμένες ευκαιρίες ανάπτυξης.

Η συνεργασία της Hellenic Hull με την Concirrus αντιπροσωπεύει μια αποφασιστική κίνηση προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Με την εφαρμογή της πλατφόρμας Quest One της Concirrus, η HMA θα χρησιμοποιήσει προηγμένες αναλύσεις δεδομένων και τεχνητή νοημοσύνη για να βελτιώσει τη διαδικασία ανάληψης κινδύνων.

Η ενσωμάτωση του Quest One θα επιτρέψει στην HMA να επεξεργάζεται και να αναλύει τεράστιες ποσότητες δεδομένων, υποστηρίζοντας έτσι τον στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρείας και βοηθώντας την να εντοπίζει τις αναδυόμενες τάσεις και να προσαρμόζει προληπτικά τις επιχειρηματικές στρατηγικές της.

Ο Ηλίας Τσακίρης, διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Hull Management, σημείωσε ότι «η συνεργασία με την Concirrus είναι ένα σημαντικό βήμα στο ψηφιακό μας ταξίδι. Στην Hellenic Hull, βρισκόμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας στον τομέα των ναυτασφαλίσεων, ενσωματώνοντας προηγμένη τεχνολογία για την αναβάθμιση της τεχνογνωσίας μας στην ανάληψη κινδύνων.

Τα τελευταία 30 χρόνια έχουμε δημιουργήσει μια κληρονομιά ηγετικής θέσης και αυτή η συνεργασία με την Concirrus σηματοδοτεί ένα ακόμη ορόσημο στον επαναπροσδιορισμό των προτύπων του κλάδου. Πρωτοστατούμε έτσι στην παροχή εξαιρετικής αξίας και υπηρεσιών προς τους πελάτες μας, τους συνεργάτες μας, τους παρόχους ικανοτήτων».

Ο Andrew Yeoman (φωτογραφία), διευθύνων σύμβουλος της Concirrus, σχολίασε τη συνεργασία, λέγοντας: «Το όραμα που έχει ο Ηλίας και η ομάδα του για τη δημιουργία μιας σύγχρονης, τεχνολογικά προηγμένης εταιρείας MGA ευθυγραμμίζεται απόλυτα με την αποστολή μας στην Concirrus».