Skip to main content

Σε διαρκή ρότα ανανέωσης η Aegean Shipping Management

Το tanker Green Sea (χωρητικότητας 50.926 dwt και κατασκευής 2014). Νέος ιδιοκτήτης του πλοίου είναι µία εταιρεία µε έδρα στα Ηνωµένα Αραβικά Εµιράτα.

Αυξάνεται ο στόλος - Με τις νέες παραλαβές ο µέσος όρος ηλικίας του στόλου θα φτάσει τα 3,4 έτη

Το παλαιότερο δεξαµενόπλοιο του στόλου της (10 ετών) πούλησε η Aegean Shipping Management, παραµένοντας προσηλωµένη στη στρατηγική ανανέωσης του ήδη µοντέρνου στόλου της.

H ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία του κ. Γιώργου Μελισσανίδη προχώρησε σε πώληση του tanker Green Sea (χωρητικότητας 50.926 dwt και κατασκευής 2014), έναντι 38,5 εκατ. δολαρίων.

O Γιώργος Μελισσανίδης.

Σύμφωνα µε πληροφορίες, νέος ιδιοκτήτης του πλοίου είναι µία εταιρεία µε έδρα στα Ηνωµένα Αραβικά Εµιράτα.

Το Green Sea αποτελεί τµήµα µίας τετράδας MR tankers που είχε ναυπηγήσει η Aegean Shipping Management στη Νότια Κορέα και παρέλαβε το 2014.

Στρατηγική ανανέωσης

Σηµειώνεται ότι η Aegean Shipping Management «τρέχει» ένα ναυπηγικό πρόγραµµα για τέσσερα δεξαµενόπλοια τύπου LR2, ice-class, χωρητικότητας 114.000 dwt το καθένα.

Τα πλοία κατασκευάζονται στο ναυπηγείο της Cosco και οι παραδόσεις τους αναµένεται να ξεκινήσουν το δεύτερο εξάµηνο του 2026.

«Πράσινος στόλος»

Ο στόλος της εταιρείας (οκτώ tankers και έξι bulk carriers) είναι από τους πλέον σύγχρονους σε παγκόσµιο επίπεδο.

Ο µέσος όρος ηλικίας του εν ενεργεία στόλου φτάνει τα 3,8 έτη, µε συνολική χωρητικότητα το 1,32 εκατ. dwt. Με τις νέες παραλαβές αυτός ο µέσος όρος θα φτάσει τα 3,4 έτη (σε δύο χρόνια).