Skip to main content

Ερυθρά Θάλασσα: Τάνκερ ελληνικής διαχείρισης και εμπορικό πλοίο δέχθηκαν επιθέσεις – Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί

REUTERS / Khaled Abdullah

Οι προσκείμενοι στο Ιράν αντάρτες Χούθι της Υεμένης από τον Νοέμβριο πραγματοποιούν επιθέσεις σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα

Δύο πλοία, το πετρελαιοφόρο Blue Lagoon I με σημαία Παναμά, το οποίο διαχειρίζεται η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Sea Trade Marine SA, και ένα εμπορικό πλοίο τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, δέχθηκαν επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα, στα ανοιχτά της Υεμένης.

Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί στα δύο επεισόδια.

Στο MV Sounion αναμένονται εντός της ημέρας δύο ρυμουλκά

Επίθεση με πυραύλους στο τάνκερ

Το τάνκερ επλήγη από δύο βλήματα, ανέφεραν βρετανικές ναυτιλιακές υπηρεσίες.

Στρατιωτικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι το τάνκερ δέχθηκε επίθεση με πυραύλους, ανακοίνωσε η βρετανική εταιρεία ασφάλειας της ναυσιπλοΐας Ambrey, ενώ ναυτιλιακές πηγές διευκρίνισαν στο Reuters ότι πρόκειται για το Blue Lagoon I.

Η επίθεση στο τάνκερ πραγματοποιήθηκε περίπου 70 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του λιμανιού Σαλίφ της Υεμένης, ανακοίνωσαν η Ambrey και η βρετανική υπηρεσία ασφάλειας του θαλάσσιου εμπορίου UKMTO.

Η ελληνική εταιρεία Sea Trade Maritime SA, η οποία διαχειρίζεται το εν λόγω τάνκερ τύπου Suezmax, δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Επίθεση με drone σε εμπορικό πλοίο

Σε ένα δεύτερο επεισόδιο, μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε εμπορικό πλοίο σε απόσταση περίπου 50 ναυτικών μιλίων στα ανοικτά του λιμανιού Χοντέιντα της Υεμένης, λίγο νοτιότερα στην Ερυθρά Θάλασσα από το Σαλίφ, ανέφεραν οι υπηρεσίες Ambrey και UKMTO.

Το εμπορικό σκάφος πλέει προς το επόμενο λιμάνι στο οποίο επρόκειτο να πιάσει, ανακοίνωσε η UKMTO.

Οι προσκείμενοι στο Ιράν αντάρτες Χούθι της Υεμένης από τον Νοέμβριο πραγματοποιούν επιθέσεις σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους, με φόντο τον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς.