Skip to main content

Χάρης Βαφειάς: Εκτίναξη τζίρου πέτυχε η C3is

Paterakis Photo/ Νίκη Πατεράκη

Το momentum της αγοράς αναμένεται να παραμείνει ευνοϊκό για την εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο εταιρεία

Αισιόδοξη ότι μπορεί να αντεπεξέλθει στους κινδύνους και τις προκλήσεις που συνοδεύουν τη ναυτιλιακή αγορά δηλώνει η C3is Inc., συμφερόντων Χάρη Βαφειά.

Ο ναυτιλιακός κλάδος βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυδροδρόμι με πληθώρα ρίσκων και ευκαιριών, τα οποία διαμορφώνουν τη δυναμική της αγοράς» σημείωσε, κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου, ο CEO της εισηγμένης στο αμερικανικό χρηματιστήριο εταιρείας, δρ Διαμαντής Ανδριώτης.

Αυτοί είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, η πτώση στη ζήτηση για χύδην ξηρά φορτία, όπως το σιδηρομετάλλευμα και ο άνθρακας, η αύξηση στη μεταφορά σιτηρών και μικρών χύδην ξηρών φορτίων, η απανθρακοποίηση της αλυσίδας αξίας των πελατών και οι γεωπολιτικές εξελίξεις.

«Είμαστε αισιόδοξοι πως έχουμε ισχυρές βάσεις προσαρμόσιμες σε αυτό το ευμετάβλητο περιβάλλον, ενισχύοντας τη δυνατότητά μας να αναπτύξουμε περαιτέρω τις υπάρχουσες βασικές δραστηριότητες και να διερευνήσουμε νέες δραστηριότητες» τόνισε ο δρ Ανδριώτης. Με το βλέμμα στο μέλλον, συμπλήρωσε πως το momentum της αγοράς αναμένεται να παραμείνει ευνοϊκό, «ωθώντας μας να συνεχίσουμε τη στρατηγική ανάπτυξης του στόλου μας».

Τα αποτελέσματα

Τα έσοδα της C3is Inc. διαμορφώθηκαν σε 10,8 εκατ. δολάρια στο δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, έναντι 1,7 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Σε εξαμηνιαία βάση, τα έσοδα αναρριχήθηκαν στα 23,6 εκατ. δολάρια φέτος από 4,9 εκατ. δολάρια το 2023. Η εισηγμένη απέδωσε αυτήν την άνοδο στην αύξηση του μέσου όρου των πλοίων υπό τη διαχείρισή της.

Και ο στόλος

Σημειώνεται ότι η ναυτιλιακή παρέλαβε φέτος το τέταρτο πλοίο του στόλου της, γεγονός που ενίσχυσε τη συνολική χωρητικότητα στα 213.464 dwt, αριθμός αυξημένος κατά 234% από την ίδρυση της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, ο στόλος της αποτελείται από τρία handysize bulk carriers, συνολικής χωρητικότητας 97.664 dwt και ένα aframax tanker, χωρητικότητας 115.800 dwt. «Υπερδιπλασιάσαμε τον στόλο μας χωρίς την ανάγκη τραπεζικού δανείου» τόνισε ο δρ Ανδριώτης.